Bilincset akasztott Simonka házának kilincsére Stummer János jobbikos képviselő

A miheztartás végett – írta a jobbikos.

Simonka György először a Facebookon számolt be arról, hogy szerdán családi házának ajtaján egy bilincset és egy kötelet talált.

„Biztos jó heccnek tűnt az ajtónkra akasztófás, hurkos kötelet akasztani, a kilincsre pedig bilincset, de legalább a gyerekeimre tekintettel lehetnétek!”

– írta a fideszes országgyűlési képviselő bejegyzésében.

Biztos jó heccnek tűnt az ajtónkra akasztófás hurkos kötelet akasztani, a kilincsre pedig bilincset, de legalább a…

Közzétette: Simonka György – 2020. október 14., szerda

A képviselő – aki ellen több száz millió forintos költségvetési csalás vádjával folyik bírósági eljárás – később a Blikknek elmondta: felesége és ötéves kislánya vette észre a kilincsre akasztott bilincset szerda délben. Az ügyben zaklatás miatt feljelentést tett.

Simonka hozzátette: meg van győződve arról, hogy provokálni akarják, ennek ellenére most még erőt vesz magán, ám ha a családját továbbra is zaklatják, nem áll jót magáért.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, de közben kiderült az is, hogy ki a bűnös: a jobbikos Stummer János ugyanis csütörtökön szintén a Facebookon jelezte, hogy ő volt az elkövető.

„Ezt a bilincset most csak így itthagyom Simonka György újkígyósi házának kapuján. A miheztartás végett”

– írta a jobbikos politikus.

Stummer János: Ezt a bilincset most csak így itthagyom Simonka György újkígyósi házának kapuján. A miheztartás…

Közzétette: Jobbik Magyarországért Mozgalom – 2020. október 15., csütörtök

Stummer a Blikknek azt mondta, hogy a kötélhez semmi köze, és Simonka családját senki sem fenyegeti, „elég, ha szerettei őszintén szégyellik a családfőt”.

Simonka egy tegnapi kommentjében így véleményezte a történteket:

„Értem én, hogy most sokan érzik a lehetőségét annak, hogy hogy engem igazoltan gyalázhassanak. Pedig egyetlen embert sem tudnak hozni, akit én megkárosítottam volna, megloptam volna, vagy adósa maradtam volna! Csak türelmet kérek, hogy a bíróságon is bizonyíthassam ezt! Azt hiszem, tettem már le annyit az asztalra, hogy ezt anélkül is ki lehetne várni, hogy a családomat, szeretteimet bántanák.”

(Kiemelt kép: Stummer János/Facebook)

Valódi Hírek