„Vannak, akik gyurcsányozással vezetik le a frusztrációjukat, hogy ne kelljen esténként Xanaxot bevenniük” (+videó)

A DK-elnök volt Osváth Zsolt Youtube-műsorának vendége, ahol ennél lazább témák is szóba kerültek.

Ezúttal Gyurcsány Ferencet hívta meg az 1Kanapén című beszélgetős műsorába a népszerű youtuber, Osváth Zsolt. A 35 perces adásban a volt miniszterelnök politikai karrierjéről és magánéletéről is beszélt.

A DK elnöke elmondta: annak idején nem a pénz motiválta, amikor politikusnak állt, hiszen abból akkorra már volt neki bőven.

A 2006-os eseményekre vonatkozó kérdésre reagálva elmondta: szerinte az őszödi beszéd az abban az időszakban született beszédek legjobbika. A szöveget szerinte a kontextusában kellett volna értelmezni, nem pedig kiragadni belőle néhány mondatot.

„Ha egy szülő baromi ideges a gyerekére, akkor nyugodtan mondja neki, hogy letépem a füledet, és a jobbat kicserélem a ballal, de ez nem tettlegességgel fenyegetés, hanem azt jelenti, hogy imádlak, te hülye.”

– fogalmazott.

A műsorvezető azon felvetésére, miszerint sokak szerint nem is a beszéd miatt kellett volna lemondania, hanem azért, ahogyan az azt követő tüntetéseket kezelték, Gyurcsány azt mondta, hogy a tüntetések messze túlmentek minden törvényes határon.

Cáfolta, hogy bármilyen parancsot adott volna a rendőrségnek a „szemkilövetésre”. A miniszterelnöknek szerinte nem kell értenie azokhoz a módszerekhez, amelyekkel a rendőrség a törvényes rendet fenntartja.

Elmondta, hogy a legvégsőkig hitt az igazában, és hogy akkor

„ármánytámadás ért egy végtelenül tisztességes szándékot”.

A gyurcsányozásnak van egy nagyon fontos társadalomlélektani funkciója szerinte, hiszen egy csomó frusztrációt le lehet vele vezetni, lehet vele válaszolni egy csomó gondra-bajra.

„Nem kell bevenniük este Xanaxot, mert két gyurcsányozástól megnyugszik egyik-másik ember” – fogalmazott.

„Mit tudsz te, hogy ennyi szarral a hátad mögött mégis te vagy a DK elnöke?” – kérdezte Osváth Zsolt. Gyurcsány ezt azzal magyarázta, hogy ő egy nagyon normális pasas.

Szóba került a Pride is, ahol rendszeresen felbukkan az exminiszterelnök. A melegházasság és a melegek örökbefogadásának témájával szerinte csínján kell bánni, és fordítva érdemes megközelíteni a kérdést.

Hogy egy ilyen törvény esetleges meghozatala miatt ne utálja meg az embert az ország 70 százaléka, előbb az érzékenyítésre kellene helyezni a hangsúlyt, és csak ez után törvénykezni.

Szerinte van arra esély, hogy az ellenzéki összefogással megdöntsék a kormányt 2022-ben, addig is próbál utat találni minden választójához.

Az nem tetszik sokaknak, mondta, hogy

„ez a k***a Gyurcsány szót ért a fiatalokkal is, mer’ eddig csak a nyugdíjas tagozattal értett egyet”

Amikor éppen nem politizál, akkor nagyon sokat főz, a felvétel napján éppen petrezselyemkrémlevest „politikusoknak és tudós embereknek”.

Ezután ingyen elvihető kiscicákat is reklámozott, de megtudhattuk azt is, hogy gyakran Brüsszelbe repül gyereket altatni, ha Dobrev Klára sokáig dolgozik.

Ha tele van a hócipője, naponta elolvas egy krimit, a jövőre vonatkozóan pedig így fogalmazott:

„Amíg nem alszom el a Parlamentben, addig politikus leszek.”

A teljes beszélgetést itt találod:

.

Valódi Hírek