Észak-koreai módszerekkel próbálja megtörni az SZFE-s diákok ellenállását az új kancellár

Már napközben sem lesz net az épületben.

Nem csak lekapcsolták az internetet, de a hálózati kábelt is leszerelték az SZFE Vas utcai épületében. A hallgatók személyes holmijait kipakolták az Ódry Színpadról, a termet bezárták, kulcsát elkobozták a portástól, így az Ódryra mától nem lehet bejutni.

Szurdi Panna hallgató azt mondta, hogy a parancs szerint további rendelkezésig

nem tehetik be a lábukat a fórumok korábbi helyszínére.

A diákoknak az internet lekapcsolása nehézséget okoz, hiszen az utómunkákhoz és az oktatáshoz is szükség van szélessávú internetre, ennek ellenére kitartanak.

Az SZFE új vezetése két nappal ezelőtt jelentette be, hogy a tanköztársaság infrastrukturális és pénzügyi feltételeit a továbbiakban nem biztosítják, azt befejezettnek tekintik.

Az internetet még aznap este lekapcsolták, Szarka Gábor kancellár pedig elismerte, hogy ez személyesen az ő utasítására történt. Ám akkor még arról volt szó, hogy reggel 7 és este 6 között a minden nap visszaállítják a netezési lehetőséget.

Szarka Gábor kancellár akkor úgy nyilatkozott az RTL Klub Híradójának, hogy szerinte a diákok lehetetlenítik el az oktatást, ezt pedig ő nem támogatja.

„Bemennek olyan helyekre, ahova nem lehetne bemenni, nem tartják be az egyetem belső működési rendjét. A lehető legtovább el fogok menni abban a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem” – jelentette ki Szarka, arra viszont nem tért ki, hogy ez mit jelent a gyakorlatban.

A valóság azonban az, hogy az oktatást jelentős mértékben akadályozza az internet hiánya.

Valódi Hírek