50 milliárd forintnyi gyorssegélytől estek el a magyar vállalkozások a Fidesz miatt

Bocsi, mégsem futja rá.

Szeptember közepén még rendkívüli ülésen akarta tárgyalni a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciója azt a javaslatot, amely 50 milliárd forintot csoportosított volna át a koronavírus miatt bajba jutott magyar vállalkozások megsegítésére.

Karácsony Gergely főpolgármester össze is hívta az ülést, amelyen kiderült, hogy a fővárosnak a Fidesz állításával ellentétben nincsen 120 milliárdnyi forrása, köszönhetően a járványnak és a kormányzati elvonásoknak. Mi több,

Budapest jelenleg 150 milliárdos mínuszban van.

A vita végén az eredeti előterjesztést teljesen kiforgató határozatot fogadtak el, amely szerint Budapest akkor tudja segíteni a bajba jutott fővárosi vállalkozásokat, ha a főváros uniós forrásból, vagy más, állami gazdaságélénkítő alapból lakosságarányosan részesül.

Tóth Bertalan (MSZP) és Szabó Tímea (Párbeszéd) parlamenti képviselők másnap azt indítványozták egy határozati javaslatban, hogy az Országgyűlés is tárgyalja meg a vállalkozások megsegítését célzó javaslatot. Arra kérték a kormányt, hogy különítsenek el 50 milliárd forintot a Gazdaságvédelmi Alapból azon fővárosi vállalkozások számára, amelyek a koronavírus-járvány második hullámának következtében a leginkább rászorulnak arra.

A Vállalkozásfejlesztési Bizottság, amelyben többségében fideszesek ülnek, tegnap elutasította a javaslat tárgysorozatba vételét, így erről a kérdésről még csak vitázni sem lehet majd a Parlamentben

Valódi Hírek