Hadházy: Szemtanú van róla, hogy Szijjártó étterembe és haza is helikopterrel jár (+fotók)

Urizálás, at its best.

Hadházy Ákos független képviselő csütörtöki Facebook-posztjának tanúsága szerint nem csak sietős közfeladatok miatt szokott helikopterrel reülni Szijjártó Péter.

A Hadházy által közzétett fotók alapján egy szekszárdi borászatba, illetve többször haza is azzal érkezhetett.

Eddig annyit lehetett tudni, hogy Szijjártó július 14-én egy üzemlátogatásra is helikopterrel ment, és elküldette a szolgálati Mercedesét, hogy a repülés után a Szekszárd melletti Őcsényben átszállhasson, és a 15 kilométerre fekvő Tolna felé vegye az irányt.

Most viszont Hadházy azt írja:

„Egy szemtanú szerint Szijjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre – hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában…

Az információ szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében – ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni, és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni. Az informátor képet is küldött a lovas karámban leszállt helikopterről.”

Hadházy megjegyzi, hogy két hete írásbeli kérdéssel fordult a külügyminisztériumhoz, hogy valóban Szijjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de még nem érkezett válasz.

Hadházy egy másik kérdését sem válaszolta meg alaposan a tárca, a válaszból nem derült ki, hogy hányszor helikopterezett a miniszter.

„Pedig a jelek szerint Szíjjártó még haza is helikopterrel jár”

– írja Hadházy, akinek egy másik, dunakeszi lakos arról számolt be: négy alkalommal volt szemtanúja annak, hogy a dunakeszi reptéren megjelennek az állami Mercedesek, majd megérkezik helikopterrel a miniszter, és onnan autóval megy tovább, nyilvánvalóan haza.

A képviselő a dunakeszi repülőtéri landolásokról is közölt több fényképet.

Egy szemtanú szerint Szíjjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. szeptember 23., szerda

.

 

Valódi Hírek