Reagált a Transparency: Menczerék valamit nagyon benéztek, amikor listázni akartak

Csúnya bakiba esett a külügyminisztérium.

A Transparency International Magyarország reagált Menczer Tamás külügyi államtitkár hétfői ATV-szereplésére, amelyben Szijjártó Péter szárnysegédje elismerte, hogy valóban adatokat akartak gyűjteni a magyar újságírók külföldi útjairól.

Menczer azt mondta: „egyes Soros-szervezetek, például a Transparency International nevű szervezet szervez ilyen érzékenyítő kurzusokat”.

Hozzátette: „azt egy politikai ügynek tekintem, hogy ha Soros György finanszíroz médiakurzusokat baloldali újságíróknak”.

A Transparency szerint azonban az államtitkár valamit félreérthetett, ugyanis a mentorprogramuk, amelyre Menczer utalt, nem újságíróknak szólt, hanem az újságírás iránt érdeklődő hallgatóknak szervezték nagykövetségek támogatásával.

A hallgatók tapasztalt újságírókkal dolgozhattak együtt. Eddig partnerük volt az amerikai, a finn, a francia, a holland, a német, a norvég és a svéd nagykövetség is.

„A mentorprogramban ezek a fiatalok tapasztalt oknyomozó újságírókkal dolgozhatnak együtt, majd a legjobb közös cikket jegyző győztes páros pénzjutalomban részesül, továbbá számos esetben a nagykövetségek néhány napos külföldi tanulmányutat is felajánlanak”

– írja a szervezet.

🤔 Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért…

Közzétette: Transparency International Magyarország – 2020. szeptember 22., kedd

.

Mint arról beszámoltunk: vasárnap derült ki, hogy Magyar József, a külügyminisztérium helyettes államtitkára idén júniusban levelet írt az EU-tagállamokban működő magyar nagykövetségeknek, és arról érdeklődött, hogy nagykövetségek tudomása szerint a fogadó ország az elmúlt években szervezett-e szakmai látogatást, továbbképzést, tanulmányutat magyar újságíróknak.

Kapcsolódó cikkeink:

Lendvai Ildikó: “Néztem ennek a pukkancs pincsinek a tíz perces dührohamát”

.

Most derült ki: Szijjártóék listázták a magyar újságírók külföldi szakmai útjait

.

Valódi Hírek