Visszarakják az M1-re a botrányos híradóst, aki a saját véleményét szokta felolvasni hírként

Közmédia, 2020.

Mint arról beszámoltunk, hónapok óta nem látható a közszolgálatinak hazudott, valójában kormányszolgálati M1 csatorna képernyőjén Németh Balázs.

A trafiktulajdonos fideszes „riporter” a Média1.hu médiaipari szakportál szerint vállalaton belüli személyes konfliktusba került, ezért vették le a képernyőről.

A konfliktus idejére a műsorvezető ugyan továbbra is állományban volt, vagyis nem mondtak fel neki, csak eleinte szabadságon volt, majd szabadságáról való visszatérés után sem volt beosztva, ezért nem láthatták a nézők nagyjából május óta.

A Media1 azt írja: mostanra elsimulhatott a nézeteltérés, mivel Németh Balázs neve hosszú idő után újra szerepel a műsorvezetők beosztásában, vagyis visszatérhet az esti híradóba.

A Média1 szerint Németh Balázsnak a szakmában csak Pitbull becenévvel illetett Németh Zsolt közmédiás csatornaigazgatóval támadt konfliktusa, ami azonban a jelek szerint Németh győzelmével zárult.

A műsorvezető mostantól olyan feltételekkel dolgozhat, azaz annyit és azokban az idősávokban, mint a koronavírus előtt.

Németh Balázs a csatorna egyik legvitatottabb műsorvezetője: bírálták, amiért magánvállalkozása is

nemzeti dohánybolt-koncessziós joghoz

jutott az állami trafiktendernek köszönhetően, másrészt amiért a médiatörvényi tiltás ellenére rendszeresen

kommentárt

fűz a bejátszásokhoz, sajátos hangnemben. Emiatt a Médiatanács több alkalommal is elmarasztalta az állami tévécsatorna működtetőjét.

Az egyik ilyen eset az alábbi volt:

.

(Media1.hu)

Valódi Hírek