Az SZFE Doktori Tanácsa szerint Vidnyánszky alkalmatlan bármilyen oktatási intézmény vezetésére

Súlyos ítélet.

Közleményt adott ki a Színház-és Filmművészeti Egyetem Doktori Tanácsa, melyben azt írják: kirekesztő beszédmódja miatt Vidnyánszky Attila nemcsak a kuratórium, hanem bármiféle nemzeti vagy oktatási intézmény vezetésére

alkalmatlan.

Közleményükben utalnak Vidnyánszkynak arra a kijelentésére, amelyet az ATV Egyenes beszéd című műsorában tett a SZFE egyik oktatójával kapcsolatban. Úgy fogalmazott:

„Karsai Györgynek én nem fogom tudni soha elmagyarázni, hogy mi a nemzet, meg a haza, meg a kereszténység, mert alkalmatlan arra, hogy befogadja, amit gondolok. […]

Egy másfajta gondolkodási móddal közelíteném meg a képzést, és még csak azt sem mondom, hogy a többieknek ezt át kell venni”

A Doktori Tanács szerint a Nemzeti Színház igazgatója olyan szavakkal illette a Doktori Iskola vezetőjét, amelyek a nemzetből és a keresztény kultúrkörből való kitaszítással egyenértékűek.

„Karsai György egyetemi tanár a Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájának vezetője.

Minden akadémiai struktúrában ez a legmagasabb szakmai-tudományos poszt, melyre több évtizedes (akár művészi, akár tudományos) alkotó munkával, mérhető és dokumentált nemzetközi elismertséggel, jelentős akkreditációs súllyal válik választhatóvá egy oktató. […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanáraként nemcsak generációkat tanított az antik drámákon keresztül a színházi gondolkodás alapjaira, de színművészhallgatók százait vezette be a rhétorika, tehát a felépített, tudatos szerkezetekben, logikusan fogalmazó választékos beszéd művészetébe”

– írják, majd közleményüket úgy fejezik be, hogy

„Karsai György professzor a Doktori Iskola választott vezetője, s tanári tevékenysége, minden pedagógiai eredménye mellett, a Színház- és Filmművészeti Egyetem akkreditációs biztonságát jelenti”.

Amennyiben az őt posztjára helyező kulturális kormányzat és a kuratórium tagjai nem határolódnak el e fogalmazásmódtól, maguk is cinkossá válnak a megengedhetetlen kirekesztésben.

A DOKTORI TANÁCS TAGJAINAK KÖZLEMÉNYEVidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tulajdonosi jogait…

Közzétette: Színház- és Filmművészeti Egyetem – 2020. szeptember 2., szerda

.

Kapcsolódó cikkünk:

Gábor György: Ez a Vidnyánszky nemcsak gazember, de kínosan ostoba figura is

.

Valódi Hírek