Nem csak drága: Életveszélyes minőségben építették meg az új Puskás Arénát

Mázsás betonelem esett le a homlokzatról.

Hetek óta vizsgálják a tavaly novemberben átadott Puskás Aréna külső burkolatát, a szakemberek darabonként nézik át a fal betonelemeit.

Az üzemeltető a 24.hu kérdésére korábban elismerte, hogy számos komoly hibát találtak, azokat a korábbi sajtóhíreket azonban határozottan cáfolták, hogy

egy mázsás betonelem lezuhanása miatt

indult volna a felülvizsgálat.

Hiába a cáfolat: a 444.hu birtokába jutottak azok a képek, amely egyértelműen bizonyítják, hogy egy emberméretű betondarab esett le az aréna homlokzatáról.

fotó: 444.hu

A lap megkérdezte a Nemzeti Sportközpontokat, hogy miért tagadták le korábban, hogy leesett egy betondarab, de erre a kérdésükre nem válaszoltak.

Annyit azonban közöltek, hogy a 190 milliárd forintból épült Puskás Arénánál a kivitelező Magyar Építő Zrt.-ZÁÉV Építőipari Zrt. konzorcium alvállalkozója, a Bayer Construct Zrt. jelenleg a homlokzat garanciális felülvizsgálatát és javítását végzi.

Szeptemberben itt rendezik a Magyarország-Oroszország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzést, valamint a Bayern München-Sevilla UEFA Szuperkupa mérkőzést – erre 60 ezer embert várnak, vírusjárvány ide vagy oda.

Valódi Hírek