Egy nagyobb lakás árát röpködték el luxusútjaikra augusztusban a fideszes gazdasági elit tagjai

A NER kedvenc repülőjének üzemeltetése óránként 4-6 ezer dollárba kerül.

Két hét alatt minimum 33 millió forintba került annak a magángépnek az üzemeltetése, amely fideszes vezetőket és a rendszer gazdasági elitjét szállítja — írta meg a Népszava.

Az augusztus 20-át követő hosszú hétvégén a NER kedvenc magánrepülője folyamatosan ingázott Budapest és több adriai, valamint Földközi-tengeri célpont között.

Az egy osztrák cég kezelésében lévő, 17 milliárd forint értékű gép néha egy nap alatt több fordulót is tett a horvát, francia, spanyol és ciprusi célpontok között.

A magángépet korábban Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc is igénybe vette. A repülő egyébként épp augusztus 12-én járt a horvátországi Splitben, nagyjából akkor, amikor a feltételezések szerint Szijjártó Péter megérkezhetett a NER-milliárdos Szíjj László Lady Mrd nevű luxusjachtjára – erről korábban itt írtunk.

Augusztus 12-e óta a luxusgép húsz alkalommal repült, összesen 24,7 órát töltött a levegőben. Egy ilyen gép üzembe tartási költsége óránként (!) 4,5-6 ezer dollár között van. Azaz csak amíg a levegőben volt ebben a másfél hetes időszakban, 33 és 44 millió forint közötti összeget égetett el: ennyibe került az üzemanyag és a repülőgép „kopása”.

Valódi Hírek