Szijjártó megszólalt a luxusjachtozásáról – Pofátlan magyarázatot adott

Ez az első hivatalos miniszteri reakció.

Szijjártó Péter kedden a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségén szólalt meg először nyilvánosan, amióta lefotózták a negyedik leggazdagabb magyar, Szíjj László adriai luxusjachtján.

Az eseményen a külgazdasági és külügyminiszter a hvg.hu tudósítása szerint azt mondta, hogy a jachtozásáról megjelentek „sértették az igazságérzetét”. Azt mondta,

„az életem egy nyitott könyv”,

mivel a munkával töltött idő mennyisége nála közelít a 100 százalékhoz.

Az életének egy szűk szelete a magánélet, amiről viszont nem árul el részleteket.

A családi vakációt, így a jachtozást pedig a magánélet részének tartja, így mindenkit arra kért, hogy ezt tartsa tiszteletben. Mint mondta, a munkájáról ezután is megad minden információt.

A külügyminiszter egyébként a jachtos nyaralása alatt a Facebook-oldalán olyan képeket tett közzé, amelyeken dolgozószobájában vagy tárgyalóteremben egy asztalnál ül öltönyben.

A külügyminiszter közölte: „Nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom”.

Arra a kérdésre, miért Szíjj László jachtján töltötte a nyaralását, a miniszter ismét azt felelte:

A családi vakáció a magánélet része.

Arra a kérdésre, hogy miből fizette ki a jachton töltött időt, nem válaszolt a miniszter, és Szíjj Lászlóról sem nyilatkozott.

Az ügy előzménye, hogy az Átlátszó fotósa kapta lencsevégre, amint a külügyminiszter egy hatmilliárd forint értékű luxusjachton utazott, amely Szíjj László vállalkozó tulajdonában van.

Szíjj az elmúlt években rengeteg állami megbízást nyert el építőipari cégeivel, és több közös cége van Mészáros Lőrinccel.

Kiderült továbbá, hogy a luxusjachton a miniszter feleségén és gyermekein kívül barátaik is ott voltak.

FRISSÍTÉS: Kikerült a teljes 6 perces videó, itt tudod megnézni:

Itt a teljes videó: Mint egy zárlatos robot, úgy hajtogatta Szijjártó a süket mantrát a luxusjachtozásáról

.

Valódi Hírek