DK: “Üzenjük Orbánnak: Nézze meg, hányan vonultak az utcára Fehéroroszországban!”

Az MTVA épülete előtt ígérték meg, hogy fel fogják számolni a hazugsággyárat.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja és Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője a

“Pártállam helyett jogállamot!”

című sajtótájékoztató-sorozatuk második állomásán, az MTVA-épületénél emlékeztettek:

“Ma már nincs független ügyészség, független médiahatóság, független közmédia, független Állami Számvevőszék, ahogy a választási szervek vagy a rendőrség sem független a hatalom pillanatnyi akaratától.

Első látogatásunk során az Állami Számevevőszék épületénél igazoltattak is bennünket a rendőrök, hiszen Orbán országában nem lehet büntetlenül felhívni a figyelmet a diktatúra módszereire.”

– foglalta össze a DK politikusa.

Ráczné Földi Judit hozzátette:

“Ezek a tömény propagandát harsogó csatornák horribilis összegeket emésztenek fel.

2020-ban az MTVA számára 75 milliárd forintos közszolgálati hozzájárulást állítottak be, amit kiegészített az 1,6 milliárd forintos médiapiaci bevétel és egy 8,3 milliárd forintos kereskedelmi és vagyongazdálkodási bevétel. 2021-re pedig még ennél is többet, közel 100 milliárd forintot költenének az MTVA-ra.”

A DK elnökségi tagja kijelentette, a többi ellenzéki párttal együtt nem csak az Orbán-rendszert akarják leváltani 2022-ben, hanem a pártállamot is jogállamra akarja cserélni.

“Mi, európai magyarok egy európai demokráciában, európai mérce szerint akarunk élni, nem a közpénzmilliárdokból fenntartott propagandaszólamokat hallgatva.

És üzenjük Orbán Viktornak, nézze csak meg, mi történik az elvtársa által elcsalt választások óta Fehéroroszországban, nézze meg, hányan vonultak az utcára és nézze meg, milyen az, amikor a köztévé munkatársai sem hajlandóak felvenni a munkát, és nem hajlandóak többet hazudni.

Nézze csak meg, mert a világsajtót bejárt képek az üres stúdióval többet mondanak ezer szónál. Nincs szükség hazugságokra, nincs szükség propagandamédiára!”

– mondta Ráczné Földi Judit.


.

Sermer Ádám elmondta, az elmúlt tíz évben a Fidesz-kormány szisztematikusan építette le és törte be a közmédiát, hogy saját képére és hangjára formálja.

“Ez a >>köz<<média köszönőviszonyban sincs a kiegyensúlyozott, független tájékoztatással.

Ennek a >>köz<<médiának a hírei közé még véletlen sem férkőzhet be ellenvélemény, ellenőrizetlen szó.

Itt az ellenzéki politikusok legfeljebb négy-öt évente kapnak másfél perces lehetőséget.

Itt már nem tudósítók, szerkesztők, újságírók dolgoznak, hanem hivatásos alákérdezők, mikrofonállványok és ctrlC+ctrlV nyomogató robotok.

Mindezt pedig olyan milliárdokból fizetik, amit a magyar emberek zsebéből húz ki az Orbán-kormány, miközben az országban egyre nagyobb a válság, a munkanélküliség, a nyomor.

De mindez nem számít Orbán Viktornak és kormányának, nekik csupán a látszat a fontos, és ezért a hazug látszatért bármit megadnak.”

– hangsúlyozta a politikus.

Sermer Ádám hozzátette:

“2022-ben felszámoljuk a közpénz-milliárdokból fenntartott hazugsággyárat, és leszámolunk a kenyéradó gazdáikkal!”

(dkp.hu)