Vizet prédikál és bort iszik: Kiderült, hol vakációzott Orbán Viktor

Nem csupán a Balatonnál járt.

Az egyik legolvasottabb horvát lap, a Jutarnji arról ír, hogy idén nyáron Orbán Viktor is Adriánál nyaralt. Ehhez egy képet is mellékeltek – vette észre a 444.hu.

Itt a horvát lap eredeti cikke egy homályos, de felismerhető képpel:

A cikk szerint a magyar miniszterelnök Hvar szigeténél bérelt a barátaival egy Hanse 575 típusú vitorlást, amiről megjegyezték, hogy már akár heti 2500 euróért is bérelhető, szóval jóval szerényebb, mintha ő is Szíjj László Lady MRD-jára ült volna fel.

A horvát lapban emlékeztetnek arra is, hogy a magyar miniszterelnök július elején még azt tanácsolta a magyaroknak, hogy

több Balaton, kevesebb Adria,

vagyis hogy a magyarok a járvány megfékezése érdekében inkább itthon nyaraljanak. Igaz, már abban az interjúban is megjegyezte, hogy „az embernek egyszer egy évben látnia kell a tengert.”

A Jutarnji cikkéből nem derül ki, hogy Orbán Viktor mikor vakációzhatott Horvátországban. A miniszterelnök idei szabadságáról annyit lehet tudni, hogy július végén biztosan leugrott veje, Tiborcz István felsőörsi, csaknem egyhektáros, úszómedencés birtokára, ahonnan egy képet is posztolt:

Múlt pénteken is arról beszélt, hogy „van még néhány nap a nyaralásból, én mindenkinek azt tanácsolom, hogy aki látni akarja és megteheti, az most nézze még meg a tengert, mert szeptember 1-jétől már más világ jön”.

Ezzel vélhetően a járványhelyzet miatti további szigorításokra utalt.

Valódi Hírek