Kiderült, mikor térhet vissza a politikába Putyin kihívója, a megmérgezett Alekszej Navalnij

Továbbra is kómában fekszik, a német szövetségi rendőrség őrzi a kórházat, ahol fekszik.

„Túléli a méreggel elkövetett támadást Alekszej Navalnij, de várhatóan hónapokig cselekvőképtelen lesz politikusként”

– közölte annak a német alapítványnak a megalapítója, Jaka Bizilj, amely Berlinbe szállíttatta szibériai Omszkból a kómában lévő orosz ellenzéki politikust.

Az amúgy filmproducerként dolgozó és jótékonykodó férfi azt is mondta a német Bild című lapnak, hogy Navalnij jól viselte ugyan a repülőutat, de ez mit sem változtat az egészében véve aggasztó helyzetén.

Az orosz elnök egyik legismertebb bírálója csütörtökön ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és hazafelé, Moszkvába repülve lett rosszul a repülőgépen. A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, a 44 éves ellenzékit az ottani kórházba szállították, aki azóta kómában van.

Navalnij családtagjai és munkatársai azt gyanítják, hogy

megmérgezték.

A berlini Charité kórház a mérgezés tényét eddig nem erősítette meg, csak annyit közölt szombaton, hogy mindenre kiterjedő diagnosztikai teszteket végeznek a politikuson, és az eredményekre még várni kell.

Mindenesetre nagyon vigyáznak rá: a dpa hírügynökség azt írta a német szövetségi bűnügyi rendőrségre (BKA) hivatkozva, hogy Navalnij

a német állam oltalmát élvezi,

és a BKA védi, amely a német kormánytagok, illetve az országban állami látogatáson tartózkodó külföldi vendégek biztonságát hivatott biztosítani.

Korábbi hírünk a témában:

https://nyugatifeny.hu/2020/08/20/megmergezhettek-putyin-legfobb-kihivojat-alekszej-navalnij-ellenzeki-politikust

Valódi Hírek