Megmérgezhették Putyin legfőbb kihívóját, Alekszej Navalnij ellenzéki politikust

Eszméletlen állapotban vitték kórházba.

Az Alekszej Navalnijt szállító repülőgép rendkívüli leszállást hajtott végre Omszkban – közölte Kira Jarmis, az orosz ellenzéki politikus sajtótitkára a Twitteren.

Jarmis azt írta, hogy Navalnij reggel óta csak teát ivott. Feltételezése szerint a férfit megmérgezhették. „Az orvosok azt mondták, hogy a meleg folyadék felgyorsította a toxin feszívódását” – idézte a TASZSZ Jarmist.

A sajtótitkár emlékeztetett arra, egy éve Navalnijt már megmérgezték a fogházban, és úgy vélekedett, „nyilvánvaló, hogy most is ugyanazt tették vele„.

Sajtójelentések szerint Navalnij az elmúlt napokban Novoszibirszkben tartózkodott, ahol feltehetően anyagot gyűjtött egy újabb leleplezéshez. Innen a politikus Tomszkba indult tovább.

A korrupcióellenes alapítványt vezető Navalnij ellen legutóbb júniusban indult büntetőeljárás, mert a Twitter-oldalán kritizálta Ignat Artyomenko második világháborús veteránt, aki feltűnt az orosz alkotmánymódosítást pártoló egyik propaganda-reklámban. Navalnij puccsnak és alkotmánysértőnek találta a júniusi népszavazást, amely végül lehetővé tette, hogy Putyin elnök még két ciklust töltsön a hatalomban.

(MTI/BBC)

Valódi Hírek