A MOL vezérének nem elég a 30 milliáros vagyona: Most a Puskás Aréna körül sertepeltél

Az építés után is jó üzlet a Puskás Aréna.

Hernádi Zsolt MOL-vezér rendezvénytechnikával foglalkozó cége is elnyert egy 15 millió forintos szerződést.

sokadszorra bizonyosodott be, hogy nem sajnálja a pénzt a Nemzeti Sportközpontok (NSK), ha a Puskás Arénáról volt szó: az állami szervezet idén június 22-én kötött szerződést a Visual Europe Production Kft.-vel

technikai humánerőforrás

igénybevétele címen. Idén év végéig összesen 14,9 millió forintot fizetnek ki a cégnek – derül ki az NSK szerződéseiből.

A Visual Europe Production többségi tulajdonosa pedig a Gran Private Equity Zrt. nevű cégen keresztül Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

A 30 milliárd forintra becsült saját vagyonnal rendelkező Hernádi Zsolt így már több szálon is kapcsolódik majd a Puskás Arénához, hiszen július végén Csányi Sándor MLSZ-elnökkel közösen jelentették be, hogy a 2020/21-es szezontól a MOL lesz a labdarúgó Magyar Kupa névadó szponzora, a döntőnek 2021-ben is a Puskás Aréna ad majd otthont.

Hogy a technikai humánerőforrás mit jelent,

azt nem lehet pontsan tudni,

mindenesetre a Visual Europe Production rendezvénytechnikával foglalkozik.

Az NSK szerződéseiből is látszik, hogy nem csak a stadion építésénél, hanem az üzemeltetésnél is odafigyeltek arra, hogy minden fillér jó helyre menjen. Az NSK korábban a Puskas.com Kft.-vel kötött 3 éves szerződést a Puskás-névhasználatra összesen 15 millió forint értékben.

A Puskas.com Kft. egyik tulajdonosa pedig nem más, mint Szöllőssi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, akit Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára 2017 tavaszán Áder János köztársasági elnök rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezett ki.

A legnagyobb szerződések pedig még meg sem köttettek, hiszen 1,8 milliárd forintot szánnak a Puskás Aréna biztonságára, az „alap üzemelési” őrzési feladatokat naponta egyszerre tizenketten látják majd el a tervek szerint. A stadion építési költsége amúgy mintegy 160 milliárd forint volt.

(via)

Valódi Hírek