Rendőrök igazoltatták a DK-s politikust, miután jogállamot követelt a pártállam helyett (+fotók)

Az Állami Számvevőszék épülete előtt.

“Pártállam helyett jogállamot!”

– feliratú molinót feszített ki hétfőn az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épülete előtt Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja és Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője.

fotó: Demokratikus Koalíció

Az ellenzéki politikusok szerint három évtizeddel a rendszerváltás után Magyarország már csak nyomokban emlékeztet egy demokratikus jogállamra, az elmúlt 10 évben az Orbán-rendszer öles léptekkel haladt a pártállam kiépítése felé.

Ma már nincs független ügyészség, független médiahatóság, független közmédia, független Állami Számvevőszék, ahogy a választási szervek vagy a rendőrség sem független a hatalom pillanatnyi akaratától.

“Az Állami Számvevőszék már nem az a független állami szerv, amely elvben a pártok gazdálkodásának pártatlan ellenőrzésére hivatott.

Az ÁSZ vezetője egy volt fideszes politikus, Domokos László, ez pedig meglátszik az ÁSZ munkásságán is: miközben a Fidesz ellenőrizetlenül szórja a milliárdokat minden kampányban és azon kívül is, az ÁSZ a törvényesen, sokkal kevesebb pénzből gazdálkodó ellenzéki pártokat hátráltatja többmilliós, akár százmilliós bírságokkal.”

– mondták el, hozzátéve: 2022-ben az ellenzék nem csak az Orbán-rendszert akarja leváltani, hanem

a pártállamot is jogállamra akarja cserélni.

Európai magyarok vagyunk, akik nem egy szovjet vagy fehérorosz típusú illiberális pártállamban, hanem egy európai demokráciában, egy európai Magyarországon szeretnénk élni – közölték.

A DK és a Liberálisok szerint az Orbán-rendszerrel együtt fognak bukni azok a fideszes káderek is, akik ma papíron független intézményeket vezethetnek, de valójában Orbán Viktor parancsának és pártpolitikai érdekeinek tesznek eleget, mint például Domokos László, aki az Állami Számvevőszékből pártállami számvevőszéket csinált az elmúlt években

– közölte Sermer Ádám és Ráczné Földi Judit, akiket az akciójuk után (stílszerűen) a hatalom rendőrei igazoltattak.

fotó: Demokratikus Koalíció

fotó: Demokratikus Koalíció

fotó: Demokratikus Koalíció

.