Bálint Natália: Demjén megfosztott az egyetlen pénzkereseti lehetőségemtől!

Az énekesnő pert indít a fideszes sztár ellen, aki letiltatta őt a Youtube-ról és a Facebookról.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Demjén Ferenc (menedzsmentje) szerzői jogi panasszal élt Bálint Natália énekesnő szombati karanténkoncertjével szemben, amelynek címe

A szabadság ELTÉVEDT vándorai

volt.

Demjén panasza nyomán a Youtube letörölte az énekesnő 1,5 órás videóját, amelyből 4 perc volt Demjén egyik dalának előadása, valamint eltiltotta az énekesnőt az élő videók közvetítésének lehetőségétől a jövőben.

Bálint Natália hétfőn azt tudatta a közönségével, hogy Demjén mára a Facebookról is letiltotta a videóját.

Az énekesnő közölte: mivel most nincsenek koncertek, az élő közvetítésektől való eltiltásával az egyetlen pénzkereseti lehetőségétől fosztották meg, ami miatt perre megy Demjénnel.

Bálint Natália hétfői posztját változtatás nélkül idézzük:

Demjén Ferenc eltávolíttatta a videómat a YouTube-ról és immár a Facebookról is.

16 dalból egy volt az övé, és a jogszabály szerint nem számított feldolgozásnak, nem kellett az előadásához az engedélye.

Azzal, hogy nem csak az adott rész némítását, hanem a teljes, másfél órás koncert törlését kérte, úgy tett, mintha a többi dalhoz is lenne köze. Köztük a saját dalomhoz.

Több száz szerző dalát énekeltem a karantén alatt, a jogdíjat megkapják a kattintások után, mindenhol feltüntettem a nevüket. Senki nem élt azzal, hogy izomból tiltott volna.

Demjén Ferenc (menedzsmentje) ezt másokkal is megtette, csak olyan énekesek adhatják elő a dalait, akik „megfelelnek bizonyos elvárásoknak”.

A YouTube-os tiltás következménye, hogy nem streamelhetek a saját csatornámon, így Demjén Ferenc megfosztott az egyetlen pénzkereseti lehetőségemtől, miután most nincsenek koncertek. És több ezer emberrel vágta el a kapcsolatomat, akik hétről hétre várták a koncertet.

Jogi útra fogom terelni a kérdést, mert a megkeresésemre nem reagáltak. Nincs joga 16 dal szerzője nevében teljes videót eltávolíttatni. Hatalmi pozícióból, izomból. Méltatlan ez hozzá.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után Váradi Eszter, Demjén Ferenc sajtófőnöke eljuttatta szerkesztőségünknek azt a levelet, amelyet egyúttal elküldött az énekesnőnek is. Íme:

Tisztelt Bálint Natália!

Nem az Ön személye ellen történt a panasz, de sajnos számos esetben visszaélésekkel találkoztunk. Demjén Ferenc nem kérte a teljes videó törlését.

Amennyiben Ön igazolja, hogy a magyar törvényeknek megfelelően jár el és megfizeti a szerzői jogdíjat a dalok után, valamint feltünteti a szerzők nevét, ahogy mint szerző, Ön is elvárná, természetesen visszaállíttatjuk a videót és a jogosultságát a csatornájához.

Demjén Ferenc Sajtó

Bálint Natália lapunk érdeklődésére elmondta, hogy az ügy békés rendezése felé tett lépésként értékeli a levelet, eleget fog tenni az abban említett kéréseknek, és reméli, hogy mihamarabb visszakapja az élő közvetítés jogát a Youtube-csatornáján, a koronavírus-helyzet miatt jelenleg ugyanis ez jelenti a fő bevételi forrását.

Valódi Hírek