Letiltották: Miután leszúrta a bíboros az Index mellett is kiálló népszerű papot, törölnie kellett magát a közösségi médiából

Sikeresen terjesztette az igét a fiatalok körében.

Kedves mindenki! Úgy hozta az élet, hogy le kell állnunk a Papifranko oldalak (Insta, YouTube) szerkesztésével. Köszönjük, hogy velünk voltatok, reméljük egyszer még találkozunk! Az eddigi tartalmakat nem töröljük” – ez a poszt jelent meg a Papifranko Instagram-oldalon, Hodász András angyalföldi plébános közösségi oldalán csütörtök este.

És hogy mit jelent vajon az, hogy „így hozta az élet?”

A Magyar Hang cikke szerint a népszerű pap személyes Instagram oldalán azt írta: „Jézus sokat vitatkozott, sokszor megvédte magát. Az utolsó perben csendben maradt, és végül olyanért ítélték el, amit el sem követett”.

A fiatal plébános február végén törölte magát a Facebookról (személyes profilját és a Papifrankó címen futó igehirdető Facebook-oldalt is), azonban akkor azt közölte, hogy az Instagram- és Youtube-profiljai maradnak.

Most azonban ezeket is leállította.

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik alapítója és elnökségi tagja, hitoktató így reagált Hodász lépésére közösségi oldalán: „Akik követjük Hodász András Insta oldalát láttuk, hogy tegnap a Prímási Palotában járt. Olvashattuk Insta story-ját, amely arra engedett következtetni, hogy megrázó »beszélgetésben« volt része a Főtisztelendő Bíboros Úrral (Erdő Péter bíboros – a szerk.). Ma pedig András atya leállította a sikeresen evangelizáló közösségi oldalait„.

Hodászt korábban komoly támadás érte a jobboldalról: egy, a Magyar Hírlapban megjelent nyílt levélben támadta be Kiss Antal teológus. Az „Egy pap a Momentum gyékényén, nyílt levél Hodász Andrásnak címmel” megjelent írásban azt veti Hodász szemére a cikkíró, hogy a plébános részt vett az Index melletti tüntetésen.

Kiss Antal nem egy egyszerű teológus, évtizedek óta pártpolitikával foglalkozik, a Fidesz és a KDNP belső köreihez tartozik, fizetett állásokban, munkaviszonyban politizál – emlékeztet a Magyar Hang.

Valódi Hírek