Megszólalt a magyar külügy a brutális fehéroroszországi terror kapcsán: Kiálltak Lukasenko mellett

Párbeszéd? Ezekkel?!

Noha több európai uniós állam kormánya is keményen elítélte a fehéroroszországi elnökválasztás követő fejleményeket amiatt, hogy brutálisan lépett fel a karhatalom a győztes Lukasenko ellen tüntetőkkel szemben, és mielőbbi határozott fellépését sürgettek, addig a magyar kormány

négy nap hallgatás után szólalt meg az ügyben.

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-oldalán azt közölte: Magyarország abban érdekelt, hogy “olyan, párbeszéden alapuló EU-s döntések szülessenek, amelyek nem lehetetlenítik el Belarusz és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatépítését, valamint nem vetik vissza a Keleti Partnerség programot sem.”

Eközben, ahogyan megírtuk, a Fidesz ifjúsági szervezete már nem is hazudja, hogy európai: nem írják alá a fehérorosz erőszakot elítélő nyilatkozatot.

Az elcsalt fehérorosz választás után kirobbant tüntetéssorozat után legalább 6000 tüntetőt tartóztattak le, legalább egy ember meghalt. A Lukasenkóval szemben tüntetőkkel brutálisan léptek fel, emiatt aggodalmát fejezte ki az Európai Unió mellett az Egyesült Államok is.

Lukasenko lekapcsoltatta az internetet egész Belorussziában az elcsalt választások után. Ettől azt reméli, hogy az ellene zajló tüntetések véget érnek.

A magyar külügyminiszter arról nem nyilatkozott, hogy a magyar kormány elfogadja-e a nyilvánvalóan elcsalt választás eredményét, azaz elfogadják-e, hogy továbbra is Lukasenko az ország vezetője.

A posztban arról sem esik szó, hogy a tüntetőkkel szembeni erőszakos fellépést elítéli-e a magyar kormány.

A magyar külügyminiszter botrányos posztja itt van:

Kapcsolódó cikkünk:

A Fidesz ifjúsági szervezete már nem is hazudja, hogy európai: Nem írják alá a fehérorosz erőszakot elítélő nyilatkozatot