Nincs más megoldás: Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci anya mellett

A férfi ugyanis becsületsértésért beperelte, így még az asszonynak kell magyarázkodnia.

Orosz Bernadettnek a napokban becsületsértés miatt kell megjelennie a bíróságon. Az a férfi ugyanis, aki tavaly novemberben brutálisan megverte, ötmillió forintos kártérítést követel tőle.

A férfi szerint sérültek a személyiségi jogai, amikor a nő fotókat hozott nyilvánosságra az összevert arcáról és posztjában megnevezte a férfit.

A Nőkért Egyesület már most közölte, hogy a tárgyalás napján, augusztus 26-án tüntetést szervez a Miskolci Törvényszék elé.

Az egyesület azt írja: „a tárgyalás időtartama alatt a bíróság épülete előtt állva fejezzük ki szolidaritásunkat Orosz Bernadettel és a kapcsolati erőszak minden áldozatával. Szeretnénk – újra – felhívni a figyelmet a magyarországi áldozatvédelem rendszerszintű hiányosságaira.”

Bár Orosz Bernadett távoltartást kért a férfi ellen, a hatóságok először nem akartak lépni. Arra hivatkoztak, hogy a nő és a férfi hivatalosan nem voltak élettársak, ráadásul más városban is éltek.

Később a rendőrség kezdeményezte a távoltartást, amit a bíróság négy hónapra elrendelt és többször is meghosszabbított.

A nő volt barátja korábban azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik rá, valójában mit tett. „Egy filmszakadás után már csak az van meg, hogy a rendőrök támogatnak és kérdezik, mi történt”.

A személyiségi jogi pernek szerinte szimbolikus jelentősége van, „mivel Bernadett pontosan ezt az összeget követelte tőlem, én pedig szerettem volna jelezni, hogy az ügy lezárásának nem a sajtón keresztül üzengetés és az emberek hergelése a megoldása”.

Orosz Bernadett azt mondta: azért tette ki a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített, mert

nem volt más eszköz a kezében.

A hatgyerekes nőt összeverő férfi egyébként nyugalmazott katonai alezredes. Kihallgatása után után a rendőrök szabadlábon hagyták.

(index.hu)

Korábbi cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/07/24/ez-dobbenet-a-sulyosan-bantalmazott-bernadettnek-kell-birosagra-mennie-becsuletsertes-miatt

Valódi Hírek