Magyar szemtanú: Nincs internet, a mobilok sem működnek Fehéroroszországban a választások után

Bekeményített a diktátor.

Nincs internet, a mobiltelefonok sem működnek Fehéroroszországban – mondta el a Szeretlekmagyarorszag.hu portálnak egy magyar férfi.

A férfi üzleti úton volt Fehéroroszországban, aki azt követően távozott, hogy kihirdették Alekszandr Lukasenko elnök elsöprő győzelmét a vitatott tisztaságú elnökválasztáson.

Már vasárnap távozásra szólították fel a külföldi állampolgárokat. A fővárost tegnap hagytam el, mivel a szállodát, ahol laktam bezárták. A repülőtér elérhetetlen volt. Egy itteni ismerősöm szervezte meg, hogy busszal eljuthassak Lengyelországba mielőtt a határokat lezárnák

– írta a férfi, aki azt is megemlítette, hogy Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki elnökjelöltet hétfő este óta nem látták.

Korábban voltak olyan hírek, hogy letartóztatták, később kiderült: Litvániában van, ahová gyakorlatilag kitoloncolták. Linas Linkevicius litván külügyminiszter közösségi oldalán erősítette meg, hogy az ellenzéki elnökjelölt valóban elhagyta Fehéroroszországot, és Litvániában tartózkodik.

Az internet nem működik, sok helyen a mobilok sem, nincs térerő. A kereskedelmi csatornák is beszüntették adásukat, csak az állami média sugároz” – közölte a férfi.

A hvg.hu hétfőn több csatornán is megkereste a kormányt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gratulált-e a vasárnapi választáson újraválasztott Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnöknek.

Kérdésükkel keresték a Kormányzati Tájékoztatási Központot, illetve Orbán sajtófőnökét, Havasi Bertalant is, de egyik helyről sem kaptak választ.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/08/10/gusztustalan-orban-a-veres-kezu-lukasenkot-vedte-az-europai-unioval-szemben-video

Valódi Hírek