Gödi jobbikos képviselő: Elismerte a Fidesz, hogy Balogh Csaba tárgyalást kezdeményezett velük az alpolgármesterek leváltásáról

Újabb szereplő szólalt meg a gödi sagában.

Mint arról több cikkünkben beszámoltunk: hónapok óta ellenzéki belharcoktól hangos a Pest megyei Göd városa, ahol a momentumos Balogh Csaba polgármester áll szemben a szövetséges pártok (DK, LMP, Jobbik) képviselőivel.

Az ellenzéki pártok leginkább Balogh Csaba diktatórikus vezetési stílusára panaszkodnak, felemlegetnek egy túlárazott útfelújítást, valamint azt, hogy a momentumos polgármester fideszes káderekkel töltötte fel a városházát.

A momentumosok eközben azt sérelmezik, hogy a testület felülvizsgálta Balogh Csabának a járvány idején egyszemélyben meghozott döntéseit, azok döntő többségét visszavonva, továbbá fegyelmi eljárást indítottak Balogh ellen, akit fel is függesztettek a munkavégzés alól.

Ezt az amúgy is konfliktusos helyzetet érte atomcsapásként, amikor a DK kedden este nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amely szerint Balogh Csaba arra tett javaslatot, hogy fideszes, momentumos vagy független alpolgármesterre cseréljék a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit.

A Momentum tagadta, hogy a polgármesterük ilyenre készült volna, és manipulációval vádolták meg a DK-t. Emellett közzétették a hangfelvétel egy másképp megvágott változatát.

A momentumos hangfelvételből hiányzott az a rész, ahol Balogh Csaba a három alpolgármester-jelölt nevének felsorolása után arról beszél, hogy „közülük tudnék választani olyan embert, akikben megbízom annyira, hogy rá tudjam bízni a helyettesítést”.

Benne van viszont egy olyan rész, ahol azt mondja: reméli, hogy nem (a fideszes) „Pintér Gyuriban” bíznak a legjobban a képviselő-testület tagjai.

Csütörtökön megszólalt az ügyben Hives Gábor, a gödi városháza jobbikos képviselője is, aki arról számolt be, hogy a szerdai testületi ülésen a Fidesz korábbi polgármestere elismerte, hogy Balogh Csaba tárgyalást kezdeményezett vele arról, hogy leváltsa a DK-s és LMP-s alpolgármestereket, és a helyükre a Fidesz képviselőjét tegye.

Hives szerint ezzel „gyorsan eldőlt, hogy melyik oldalnak volt igaza az ügyben”.

.

Csendben megjegyezném a tegnapi országos médiában is megjelent hírek kapcsán , hogy az esti testületi ülésen a…

Közzétette: Gabor Hives – 2020. augusztus 6., csütörtök

.

Az üzengetés egyébként csütörtökön is folytatódott a felek között: Fekete-Győr András Momentum-elnök posztját >>ITT<<, Rónai Sándor (DK) válaszát pedig >>ITT<< találod.

Valódi Hírek