Strasbourghoz fordul Paróczai Anikó, akit rabosítottak, miután leleplezte egy ex-MSZP-s spanyolországi villáját

Betelt a pohár.

Paróczai Anikó, Kispest momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka február elején indította el a

“Kispest, Nagy Lopás”

című videósorozatát, melyben bemutatta a kispesti vagyonkezelő vezetőjének, Kránitz Krisztiánnak azt a spanyolországi medencés villáját, amely valahogy kimaradt az ex-MSZP-s politikus vagyonnyilatkozatából, és amely a kikért földhivatali dokumentumok szerint

Don Ferenc Krisztián Kránitz

nevén szerepel.

Paróczai Anikó kiragasztotta a kispesti városházára Kránitz Krisztián eltitkolt spanyolországi villájának fotóját

Kránitz ezek után feljelentette Paróczait becsületsértés és személyes adatokkal való visszaélés miatt, aminek folyományaként a momentumos képviselőt rabosították is.

Paróczai Anikó most a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni és az eset miatt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul jogorvoslatért.

Mint írja:

„Rohamos tempóban és példátlan eljárásokkal próbálják rontani a magyar szólásszabadságot: engem például azért rabosítottak, mert bemutattam a kispesti vagyonkezelő vezetőjének, Kránitz Krisztiánnak a vagyonnyilatkozatából kihagyott titkos spanyolországi villáját.

Az az eljárás, amelyben egy megválasztott képviselőt rabosítanak azért, mert a munkáját végzi, borzalmasan káros és közben sérül a véleménynyilvánítás szabadsága. Ezért a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fogunk fordulni.

Hiszen mit üzen ez az eset az összes többi képviselőnek, és azoknak akik bátrak és kritikusak akarnak maradni? Mit üzen ez azoknak, akik nem hisznek a következmények nélküli társadalomban? És végül mit üzen ez azoknak, akik tavaly októberben a változásra szavaztak?

Őszintén remélem, hogy nemcsak engem nem sikerült megfélemlíteni, hanem senki mást sem, aki szeretne hasonló ügyekkel foglalkozni

Hiszen tudom, hogy rengetegen vannak hozzám hasonlóan olyan képviselők, akik azért kezdtek el politizálni, mert úgy gondolják, hogy nem az a baj, hogy a korrupciónak milyen az éppen aktuális arca, hanem azzal a rendszerrel van a gond, ahol ez tisztázatlanul és büntetlenül megtörténhet.”

STRASBOURGHOZ FORDULUNK A RABOSÍTÁS ÉS AZ ELLENEM INDÍTOTT ELJÁRÁS MIATT Rohamos tempóban és példátlan eljárásokkal…

Közzétette: Paróczai Anikó – 2020. augusztus 5., szerda

.

Valódi Hírek