Rabosították a Momentum képviselőjét, mert az MSZP korrupciós ügyeiről beszélt egy videón

Kispesten áll a bál.

Feljelentették Paróczai Anikót, a Momentum XIX. kerületi képviselőjét becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt, mert videókat készített olyan MSZP-s ügyekről, amelyek szerinte kimerítik a korrupció fogalmát.

„Azt nem tudjuk pontosan, hogy ki tette a feljelentéseket, de becsületsértés miatt kizárólag Kránitz kezdeményezhette az eljárás indítását” – írta szerdai közleményében a Momentum sajtóosztálya.

Paróczai Anikó

Kránitz Krisztián, alias „Krinyó” jelenleg is a kispesti vagyonkezelő vezetője, akinek a vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett spanyolországi nyaralójáról is beszélt Paróczai.

A feljelentések miatt Paróczainak be kellett mennie a 18. kerületi kapitányságra, ahol rabosították – áll a közleményben.

Paróczai Anikó, kispest momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka február elején

„Kispest, Nagy Lopás”

címmel indított videósorozatot, hogy a nyilvánosságra került kispesti hangfelvételeken elhangzottakról beszéljen részletesebben.

balról jobbra: Lackner Csaba, Kránitz Krisztián, Gajda Péter

A szocialista polgármester, Gajda Péter szerint hamisítvány lehet a felvétel, és „sületlenségek” hangzanak el a hanganyagban.

Paróczai Anikó szerint azonban a korrupciónak nincs színe, a kispesti közélet megtisztulásához pedig felelősségre vonásra van szükség.

Szerinte Lackner Csabának le kell mondania, Kránitz Krisztiánnak pedig távoznia kell a kispesti vagyonkezelő éléről.

„Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…”

– mondta például Lackner, az MSZP-ből már kirakott, de továbbra is önkormányzati képviselő a felvételen egy zacskó fehér port lóbálva.

A kerületben antikorrupciós bizottságot hoztak létre a botrány miatt, azonban júniusban nem hosszabbították meg a bizottság működését, így a testület befejezte működését.

A bizottság mindössze két alkalommal ülésezett, Lackner Csabát meg sem hallgatták.

NE A KORRUPCIÓGYANÚS ESETEK NYOMOZÁSÁT, HANEM A KORRUPCIÓT BÜNTESSÉK Ma átláthatósági tanácsnokként rabosítottak…

Közzétette: Paróczai Anikó – 2020. július 15., szerda

.

(via 24.hu)

Valódi Hírek