Majka szerint öngyilkosság, hogy Orbánék maguk ellen fordítják a véleményformálókat

A rapper szemétségnek nevezte megtartani egy focimeccset úgy, hogy közben a zenészeknek otthon kell ülniük.

Beszámoltunk róla, hogy a kormány döntése értelmében augusztus 15-e után is állami tiltás vonatkozik majd az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényekre, ugyanakkor a fideszes gerontokrácia egyik-másik képviselőjének koncertjei, vagy a focimeccsek mentességet élveznek a szigorú szabályok alól.

A fesztiválstop rendkívül helyzet elé állítja a zeneipar képviselőit. A témáról Majkával beszélgettek hétfőn a Rádió 1 Balázsék című műsorában.

Majka mindenekelőtt azokért aggódott, akik a hónapok óta elmaradó rendezvényeken a háttérben dolgoznak, és akik közül sokaknak már rég nincsenek tartalékaik, ezért sokan el is hagyták a pályát.

„Ha ezek az emberek megszűnnek ebben az iparágban dolgozni, akkor a mi iparágunk is megszűnik”

– figyelmeztetett a rapper.

Majka beszélt arról is, hogy ők készültek az augusztus 15. utáni koncertekre, a felkészülésbe fektetett pénz és munka azonban most megint kárba ment.

A rapper szerint

„szemétség megrendezni egy Fradi–Újpest-focimeccset úgy, hogy a zenészek otthon ülnek. Szemétség azt mondani, hogy lehet, nekünk meg azt mondani, hogy nem lehet”.

A focimeccseket ugyanakkor valamilyen szinten megvédte, mint mondta, van abban logika, hogy a 22 ezres Fradi–Újpesten 18 ezer ember valójában ül, egy helyen van.

Majka azt mondta, biztos abban, hogy amikor a politikai döntéshozók ott ülnek az asztalnál, gondolnak arra, hogy ezeket az embereket nem hagyhatják egyedül, hogy a zeneiparban dolgozókkal foglalkozniuk kell, ezért a döntéshozatalban is történnie kell valaminek, mert mint fogalmazott:

„politikailag a legnagyobb öngyilkosság azokat magad ellen fordítani, akik véleményformáló emberek”.

Ugyanebben a témában tegnap Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a kormány szándékosan teszi tönkre a fesztiválpiacot, mert az is kell Orbán Ráhelnek és körének.

Bővebben erről itt:

Orbán most teszi tönkre a fesztiválpiacot, mert az is kell Ráheléknek – Gyurcsány kiakadt

.

(hvg.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek