Orbán: „A nagy fenét, nem kapunk pénzt az Uniótól, csak visszaszereztük a jussunkat”

Mondott még pár erős mondatot.

Nem szabad feladni a tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió szokásos péntek reggeli interjújában a koronavírus járványról. A vírussal együtt kell élni mindaddig, amíg nincs vakcina.

Folyamatosan ülésezik az operatív törzs, a védekezés rendben zajlik – mondta a miniszterelnök. Az operatív törzs keddenként tesz javaslatot a kormánynak, szerdán dönt a kormány, az esetleges változások péntekenként lépnek életbe.

Orbán Viktor arra kéri az embereket, hogy a külföldre mennek, a zöld országokat válasszák. Szerinte a legnagyobb veszély ugyanis az, hogy behurcoljuk a vírust.

Beszélt a munkanélküliségről is: „Kell még néhány hét, és a kormány teljesíti azt a vállalását, hogy annyi munkahelyet teremt, amennyit a járvány megszüntet” – mondta.

A műsor végén ismét szóba került a hétéves uniós költségvetés is, illetve a helyreállítási alap. Az uniós pénzekről Orbán így beszélt: „a nagy fenét, nem kapunk pénzt az Uniótól,

csak visszaszereztük

az innen a nyugatiak által kivitt pénz egy részét.

Az szerinte jár nekünk, „talpra álltunk, versenyképesek vagyunk.” Orbán beszélt arról is, a pénzt mire költené: a vízhálózat fejlesztését, energetikai beruházásokat és a környezetvédelmi rendszer átszabályozását említette.

(hvg, portfolio nyomán)

Valódi Hírek