Kitört a balhé: Lázadnak a szomszédok Rogán Cecília privát transzformátor-állomása miatt

A tiltakozók beleálltak a munkagödörbe, hogy akadályozzák az építkezést.

Mint arról június közepén mi is beszámoltunk: az ELMŰ a Bessenyei–Rogán-villa áramellátására külön transzformátorállomást épít a XII. kerületi Felhő utcában.

Ilyet jellemzően fűthető medence vagy szauna miatt szoktak építeni.

Az utcában tavaly készült el egy többszintes villa, amelyet a Valton-Sec Kft. résztulajdonosa, Bessenyei István és felesége, Sarka Kata építtetett, majd 2019 szeptemberében Rogán Antal és felesége is beköltözött.

A több mint ezer négyzetméteres ingatlant a hírek szerint az utóbbi időben már csupán Rogán Cecília lakja, miután tavaly elvált a propagandaminisztertől, a Bessenyei-Sarka házaspár pedig máshol él (a bejelentett lakcímük is Luxemburgban van).

Az Elmű az építkezés kezdetén azt közölte a környék lakóival, hogy a beruházást a villa tulajdonosának kérésére indították.

Az E.ON-csoport szabályzata szerint (ahova az Elmű is tartozik) a lakossági fogyasztók középfeszültségű vezetékre közvetlenül nem kapcsolódhatnak.

Középfeszültségű hálózatra csatlakozás esetén saját transzformátorállomást kell létesíteni, ezt azonban a fogyasztónak a saját ingatlanán kellene elhelyeznie.

A környék lakói azt kifogásolják, hogy a luxusvilla áramellátását biztosító transzformátorállomást mégsem a telken belülre, hanem a szomszédos házak elé akarják elhelyezni.

A lakók a 24.hu információi szerint az utóbbi napokban többször akadályozták az építkezést.

A portál azt írja: szerdán kora délután a rendőrség is kiszállt a helyszínre, mert a tiltakozók beleálltak a munkagödörbe.

Némi vita után szerdán nem folytatódott a munka, a beruházó elvonult a helyszínről.

fotó: 24.hu

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek