Nem semmi: Külön transzformátorállomást épít az Elmű Rogán Cecília kedvéért

Fűthető medence, szauna miatt szoktak ilyet építeni.

Négy héten át forgalomkorlátozás lesz a XII. kerületi Felhő és Gyöngyvirág utcában. Elektromos kábelt fektetnek a ELMŰ szakemberei.

A lakók postaládáiba bedobott szórólapokból kiderül: a munkálatokat egyetlen ingatlantulajdonos érdekében végzik – írta meg a 24.hu.

Tavaly készült el az a többszintes, több mint 1000 négyzetméteres villa, amelybe Rogán Antal és felesége beköltözött bérlőként.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője azonban nem élvezhette sokáig az épület kényelmét: novemberben bejelentette, hogy elválnak, és Rogán Antal elköltözött (amúgy az egyik munkatársa apjától bérelt luxuslakásba).

Így Rogán-Gaál Cecília maradt az egyetlen bejelentett lakó az épületben.

A jelek szerint azonban vagy a tulajdonos, vagy a bérlő nem lehetett elégedett az ingatlan berendezéseinek működtetéséhez szükséges áramellátással. Az Elmű a tulajdonos kérésére egy középfeszültségű transzformátorállomás építésébe kezdett a Felhő utca végén, amit a tervek szerint földkábellel kötnek össze a házzal.

Az állomás tulajdonosa és üzemeltetője az Elmű Hálózati Kft., a beruházás költségeit, mint minden ilyen esetben, ők fizetik, ára az úgynevezett csatlakozási díjból, illetve az évek alatt befizetett hálózati tarifákból térül meg. Egy ilyen létesítmény ára jellemzően néhány 10 millió forint.

A24.hu megpróbálta kideríteni, vajon miért van erre szükség.

Forrásaik szerint általában akkor van szükség jelentős kapacitásnövelésre egy ingatlan esetében, ha a szokásos elektromos eszközök mellett belsőliftet, szaunát vagy fűthető úszómedencét is működtetnek, esetleg valamilyen energiaigényes ipari tevékenységbe kezdenek.

Valódi Hírek