A kormány máris kiüríti a Gazdaságvédelmi alapot, sokan sokat nyernek ezzel

Ennyire komolyan gondolják a válságkezelést.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent határozatával 301 milliárd forintot csoportosított át a koronavírus-járvány alatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból a kormány – írja a Portfolio.hu.

Az összegből a legtöbb pénz, 40 milliárd forint a Magyar Falu Programnak megy.

Több tételben összesen 39 milliárd jut vasúti szállításra is, 20 milliárdos támogatást kap a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., vagyis a „kukaholding”, és kap egy több mint 15 milliárd forintos tőkeemelést a Paks II. Atomerőmű Zrt. is.

Ezenkívül jut még pénz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek ingatlanberuházásokra, a Klebelsberg Központnak felújításokra és a Pénzügyminisztérium Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságának is.

Az egy érdekes kérdés, hogy ezekre

miért nem jutott eddig,

hiszen látható, hogy a pénz megvolt rá.

A Gazdaságvédelmi Alapot 1346 milliárd forinttal hozta létre a kormány a járvány alatt bevezetett gazdasági válságkezelő intézkedéseinek részeként.

Nem ez az első alkalom, hogy kivontak pénzt az alapból, júniusban már két részletben összesen 269 milliárd forintot csoportosítottak át, így ezekkel együtt most már 570 milliárd forintot vett ki belőle a kormány, az eredeti összeg 42 százalékát.

Valódi Hírek