A DK látni akarja, hogyan semlegesíti a koronavírust a Nélküled című dal eléneklése

Mivel a kormány döntése szerint focimeccset lehet rendezni, koncertet nem.

„A kormány szerint »szakmai« döntés, hogy focimeccset lehet rendezni, koncertet nem. Látni akarjuk az ezt megalapozó szakértői véleményeket” – közölte Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője.

Ismert, hogy miközben koncerteket és fesztiválokat a nyár nagy részében nem lehet rendezni a járványveszély miatt, és lehet, hogy augusztus 15. után sem, a futballmeccseket és sportrendezvényeket engedélyezte a kormány.

Erre reagált a DK politikusa pikírt közleményében. Mint írja:

„Mivel eddig semmilyen kutatás nem állította, hogy a futballstadionok lelátói, a szurkolói rigmusok éneklése vagy a szotyihéjköpködés semlegesítené a koronavírust, írásbeli kérdésben kérdeztem meg a kormányt, hogy mégis minek köszönhető ez a kettős mérce.

Rétvári Bence államtitkártól válasz helyett csak kínos össze-visszabeszélést kaptam nemzetáruló baloldalról és hős kormányról, valamint egy egyelőre minden alapot nélkülöző kijelentést, miszerint a kormány »a szakemberek véleményére alapozva« hozta meg a döntést.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a mellébeszélést és hozza nyilvánosságra az állítólagos »szakemberek véleményét«, ami alapján kettős mércét alkalmazott – betiltva a koncerteket és fesztiválokat, engedélyezve a sportrendezvényeket.

Bizonyára az egész sportvilág hálás volna a tudományos áttörésért, miszerint a vírust nem csak a távolságtartás és a maszkok állítják meg, hanem a „ki a jobb”, és az „álléé, álléé” rigmusok skandálása, valamint a Nélküled című dal eléneklése is”

– olvasható a közleményben.

A kormány kettős mércéje miatt egyébként a zenészek is háborognak, illetve egymásnak is ugrottak. Ezekről bővebben itt írtunk:

Betelt a pohár: Majka irgalmatlanul kiakadt Orbánékra (+videó)

.

Majka begurult és elküldte “a büdös pi**ába” Lovasi Andrást

.

 

Valódi Hírek