Kormányszóvivő: Újra szigorítás jöhet a koronavírus-járvány miatt

Inkább ne menjünk külföldre, javasolja a kormány.

Szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be a kormányülésen született döntésekről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A szerdai kormányülés fő témája újra a koronavírus-járvány volt.

A kormány szerint a világból érkező adatok aggasztóak, a környező országokban ismét emelkedik a fertőzöttek száma, itthon viszont csökken. Az új eseteket külföldről hurcolták be – állította Gulyás, így nem kizárt, hogy újra szigorúbb intézkedéseket vezetnek be.

Jelenleg lehet külföldre menni, de azt javasolják, mindenki nyaraljon inkább itthon.

Az operatív törzs ma ülésezik, elképzelhető, hogy újra

határzárat vezetnek be.

Az operatív törzs olyan szabályt biztos nem vezet be, hogy ha valaki „holnap” hazajön külföldről, akkor karanténba kell mennie.

Az azonban lehetséges, hogy a hazatérőket tesztelik.

Gulyás beszélt Kaleta Gábor ügyéről is.

A kormány ugyanis a Kaleta-ügy miatt a gyermekvédelemről is tárgyalt. „Ami történt, gyomorforgató”, mondta Gulyás Gergely, a Kaleta miatti botrányra utalva. „Indokolt a gyerekek egészséges fejlődése érdekében mindent megtenni, ha kell, szigorítani a szabályokon. Az ügyben Kocsis Máté vezetésével a kormány munkacsoportot hoz létre” – mondta.

Azt is mondta, a bíróság ítélete a kormányon kívül álló dolog, véleményük lehet, de a

Btk. szigorítására készen állnak.

Szeretnék, hogy ne lehessen tárgyalás nélkül ilyen ügyekben döntést hozni, de – mondta kérdésre válaszolva Gulyás – nem szeretnének beleszólni abba, hogy a vádhatóság milyen büntetést kér.

Valódi Hírek