Nagy Feró úgy benyalt a Fidesz-kormánynak, hogy Szikora csak a könnyeit törölgeti

A szolgalelkűség csúcsa.

„Ha működőképes rockzenét akarsz, annak valamilyen szinten, de mindig dörzsölődnie kell a hatalomhoz. Attól fényesedik.”

– jelentette ki Nagy Feró a HVG-nek adott interjújában.

A Beatrice frontemberét annak apropóján kérdezték, hogy Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója 25 milliárd forintot kapott a magyar könnyűzene megújítására és társadalmasítására.

Arra a kérdésre, hogy egy rendes rockzenésznek ez ellen tiltakoznia kell-e, hiszen mi köze az államnak a rockzenéhez, az énekes azt válaszolta, hogy

„na jó, miért mi köze az államnak a vírushoz? (..) Az, hogy rajtunk segíteni akar, az egy nagyon dicséretes dolog.”

Nagy Feró szerint nem kell attól tartani, hogy az állami pénz miatt nem születnének dalok például Mészáros Lőrincről, vagy a TAO-támogatásokon hízott sportvezetőkről.

Szerinte ezek amúgy sem érdeklik az embereket, mert túllihegett, felfújt dolgok. A felcsúti milliárdos ellen nem is lázadna – mondta.

Mészáros Lőrincről kijelentette:

„van egy ember, aki jó helyen volt jó időben, és megcsinálta a saját szerencséjét. Akkor én miért nem csináltam meg? Hát, mert nem vagyok olyan tehetséges.”

A beszélgetés az alábbi párbeszéddel zárult:

HVG: Tulajdonképpen azt mondod, hogy vagy megalkuszol, vagy éhen halsz?

Nagy Feró: Nem. Van egy csapda. Látod, hogy az egy csapda. És vagy belelépsz, vagy nem. Ha nem lépsz bele, akkor soha nem fogod megtudni, hogy van-e a csapdán kívül élet.

HVG: Demeter Szilárd és a 25 milliárdja. Az csapda?

Nagy Feró: Ha az uraság rendel zenét, akkor én mint cigány nem mondhatom azt, hogy háhá, van nekem egy olyan zeném, ami ellened szól. (…) Ha nem kerül sokba egy ajánlat elfogadása, akkor el kell fogadni. És abban a helyzetben próbáld megcsinálni saját magadat.

(hvg.hu / 444.hu nyomán)

 

Valódi Hírek