Rétvári Bence úgy tudja, négymillióval több embernek van most tartaléka egy váratlan kiadásra, mint 10 évvel ezelőtt

Ma sem maradtunk humor nélkül.

Négymillióval nőtt az elmúlt tíz évben azoknak a száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra – hazudta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára hétfőn Szobon.

Rétvári (aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője) a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest megyei kirendeltségének szervezésében élelmiszercsomagokat adott át rászoruló embereknek.

Az államtitkár az élelmiszercsomagok átadásán azt füllentette: Magyarország sokkal stabilabb helyzetben van, mint tíz évvel ezelőtt, és ez a többi közt a kormány családokat támogató intézkedéseinek köszönhető.

Rétvári úgy tudja: amióta a Fidesz van kormányon, 60 százalékkal csökkent a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma.

Emellett 4 millióval csökkent azoknak a száma, akik nem engedhetnek meg maguknak váratlan kiadásokat – hangoztatta.

Rétvári Bence az élelmiszercsomagok átadása előtt szónokol Szobon / fotó: MTI

A politikus elmondta: Magyarország az uniós források egy részét arra használja fel, hogy rászoruló családoknak tartós élelmiszert biztosít.

Hozzátette, a csomagokat hónapról hónapra osztják ki a rászorulók között, azok kapják, akiknek a háztartásában háromévesnél fiatalabb gyermek él. Az államtitkár elmondta, hogy az élelmiszercsomag-program mellett munkahelyteremtési és képzési tanácsadást is tartanak.

A járványhelyzet miatt eddig a csomagokat vitték a rászoruló családokhoz, most visszatértek ahhoz a gyakorlathoz, hogy a családok jönnek értük – mondta Rétvári Bence.

(MTI korrigálva)

A fentiekkel szemben a valóságról néhány napja itt számoltunk be:

Hivatalos: Már csak két EU-tagállamban szegényebbek a háztartások, mint Magyarországon

.

Valódi Hírek