A DK üzenete az Index szétverőinek: „Ne higgyék, hogy ezt szabadon meg fogják úszni!” (+videó)

Orbánék rátennék az enyves kezüket a legnagyobb hírportálra.

Az Index.hu szerkesztősége vasárnap jelentette be, hogy az elmúlt napok történései miatt úgy érzik:

veszélyben van a függetlenségük.

Az Index vezetésével olyan átalakítási tervet közöltek a héten, amelynek nyomán a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szerveznék ki, ami alapjaiban változtatná meg a jelenlegi lapot.

Dull Szabolcs főszerkesztő azt írta:

Olyat lapot szeretnének csinálni,

amelyben nem politikusok, kormányzati kijáróemberek vagy gazdasági szereplők mondják meg, milyen cikket kell kirakni vagy levenni,

illetve

„amelynél nem a tanácsadóként feltűnő, kétes hírű politikai kavarók határozzák meg, hogy a szerkesztőség hogyan és milyen felállásban dolgozzon”.

A főszerkesztő szerint a következő napokban eldől az Index sorsa. Azt ígérik, beszámolnak a fejleményekről az Indexen és a Facebookon, ameddig tudnak.

A DK azt követeli: a kormányközeli üzletemberek vegyék le a kezüket a független sajtóról – közölte Barkóczi Balázs, a párt szóvivője.

A politikus emlékeztetett rá, hogy Orbánék 4 évvel ezelőtt felszámolták a Népszabadságot, most pedig arra készülnek, hogy a jelenlegi formájában felszámolják a legnagyobb független online sajtóterméket.

Barkóczi azt üzente az Index szétverésében részvevő Vaszily Miklósnak, Gerényi Gábornak és a többieknek, hogy ne higgyék, hogy ezt szabadon meg fogják úszni.

Itt a videó:

.

Valódi Hírek