Gyertyás megemlékezést tartanak a tragikusan fiatalon meghalt Benedek Tibor emlékére

Mindenki szerette.

A Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE csütörtökön este 9 órától nyilvános, gyertyás, csendes megemlékezést tart a Hajós Alfréd Sportuszoda bejárata előtt Benedek Tibor emlékére – jelentették be.

Ahogyan megírtuk: csütörtök hajnalban súlyos betegség után meghalt Benedek Tibor, a válogatott korábbi kapitánya, háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. 48 éves volt.

Benedek Tibort az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is a saját halottjának tekinti.

Sorra emlékeznek meg pályatársai, tisztelői Benedek Tiborról.

Ő testesítette meg azt a játékost, aki az edzők álma, a szorgalma és a céltudatossága tette ennyire sikeressé – mondta Kovács István, aki Benedek Tibor edzőjeként az Újpesttel BEK-et, a Honvéddal pedig Euroligát nyert. Szerénysége ellenére Benedek Tibor a vízilabda egyik kivételesen tehetséges egyénisége volt” – mondta.

Bár tudtam hosszú ideje tartó, súlyos betegségéről, de ismerve küzdeni tudását, mégis reméltem, hogy legyőzi azt. Nagy ajándéka az életnek, hogy ismerhettem: először szurkolóként csodáltam a játékát – írta bejegyzésében Steinmetz Ádám. Aztán ellenfélként fogtam a mérkőzéseken, majd együtt állhattunk fel a dobogó tetejére. Pályafutása és sportemberi hozzáállása példaértékű számunkra és a következő generációknak. Tibi, legyen neked könnyebb fent, emléked megőrizzük és örökké a szívünkben leszel!” – írta bejegyzésében az olimpiai bajnok csapat tagja.

A főpolgármester is megemlékezett Benedek Tiborról.

Legendás család zseniális alakja; halhatatlan vízilabdázó́, odaadó családapa, sziklaszilárd barát. Felfoghatatlan leírni is, hogy – egy hónappal a 48. születésnapja előtt – meghalt Benedek Tibor. Bár sportolóként és edzőként elért címeivel, elismeréseivel roskadásig tele a vitrin – kiragadva néhányat: háromszoros olimpiai bajnok, világ- és EB-aranyérmes, a Swimming Hall of Fame tagja, Budapest díszpolgára –, elsősorban az embert gyászoljuk; azt az embert, aki a medencében és a medencén túli tetteiben is példát mutatott, aki imádott élni, aki soha, semmilyen helyzetben nem ismert lehetetlent. Mély részvétem a Benedek családnak” – írta Karácsony Gergely.

Valódi Hírek