Megjelent a rendelet: Eltörölték a nyugdíjasok vásárlási idősávját

Meghajoltak a közakarat előtt.

A szerdai kormányülésen döntés született arról, hogy eltörlik a nyugdíjasok vásárlására fenntartott idősávot – tudatta a kormány szerdán este az Origo nevű propagandaportálján keresztül.

A maszkhasználat továbbra is kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Mint ismert: a veszélyhelyzet idején született döntés értelmében délelőtt 9 és déli 12 óra között csak a 65 év felettiek mehetnek élelmiszerboltba, drogériába vagy gyógyszertárba, akkor viszont csak ők.

A szigorú korlátozás lényege az volt, hogy amennyire lehet, legyenek elkülönítve a 65 év felettiek, hiszen rájuk jelenti a legnagyobb veszélyt a koronavírus.

FRISSÍTÉS: Éjfél előtt megjelent a járványügyi készültségről szóló rendelet a Magyar Közlönyben, és éjfélkor hatályba is lépett.

Ez tartalmazza a kötelező maszkhasználatot az üzletekben és a tömegközlekedésen, illetve azt, hogy az éttermekben a dolgozóknak viselniük kell a maszkot.

A rendeletben már nem szerepel semmilyen vásárlási időkorlát, így a veszélyhelyzet megszűntével és a járványügyi készültség bevezetésével a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja csütörtök 0:00 órától megszűnt.

Valódi Hírek