Újabb botrány a „vasalódeszkás” tanárt megalázó tankerületben: Egyik napról a másikra zárnának be egy iskolát

Balázs József újabb elképesztő döntése derült ki.

A tankerületi vezető úgy rendelte el a Hódmezővásárhelyi Tankerülethez tartozó Mártély község iskolájának azonnali bezárását, hogy a döntést megelőzően nem tárgyalt sem a szülőkkel, sem az intézmény tanáraival, sem pedig a helyi önkormányzattal.

A döntés azért különösen furcsa, mert a tankerületi vezető tudott arról: az önkormányzat támogatná az iskolát, az egyházmegye pedig egyenesen át is venné.

A mártélyi önkormányzat március végén kapott levelet a vasalódeszkás tanár megalázásába belebukott Balázs József – akkor még – tankerületi vezetőtől arról, hogy az iskola megszüntetését tervezik. A 24.hu szerint az önkormányzat statisztikákkal bizonyította, hogy a döntés helytelen, és nem ért egyet vele. A tankerület lerázta őket, mondván: ha nem tetszik a döntés, forduljanak a minisztériumhoz.

Június 15-én, tehát aznap, hogy lemondása miatt megszűnt Balázs József munkaviszonya, a tankerület szakmai igazgatóhelyettese azt közölte az önkormányzattal: az oktatásért felelős miniszter nevében eljárva meghozták a döntést, melynek értelmében „támogatják az átszervezést”, azaz

az iskolát bezárják.

A lépést azzal indokolták, hogy kevés a gyerek, és nem megfelelő az oktatás minősége.

Dr. Putz Anita, Mártély polgármestere felháborítónak tartja, hogy ilyen hirtelenséggel, a szülők megkérdezése nélkül záratnák be az intézményt.

Most aláírásgyűjtés indult azért, hogy a falu megtarthassa iskoláját. A szülők most még azt sem tudják, hogy ha valóban bezár az iskola, szeptembertől hová járhatnak a gyerekek.

A tankerületben egymást érik a botrányok. Az Index írta meg korábban, hogy a tankerület vezetője több intézmény igazgatóját is arra utasította, hogy vágja vissza a létszámot. Így történhetett, hogy több diák, aki a felvételi eredmények alapján azt hitte, hogy biztos a helye, azzal szembesült, hogy máshol kell elkezdenie a tanévet, mint ahol tervezte.

A tankerületi vezető korábbi ügyéről itt írtunk.

Valódi Hírek