Orbánék fizessék ki az önkormányzatoknak a védekezés költségeit! – követeli a DK

A kormány rengeteg pénzzel tartozik.

A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy fizesse ki az önkormányzatoknak azt a pénzt, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezésre fordítottak.

Ráczné Földi Judit, a DK polgármestereit és önkormányzati képviselőit összefogó Demokrata Képviselők Közösségének elnöke pénteki sajtótájékoztatón közölte:

a kormány nem mer szembenézni azzal a ténnyel, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés oroszlánrészét az önkormányzatoknak kellett magukra vállalniuk.

Az önkormányzatokat vittek védőfelszerelést a kórházakba, ők osztottak maszkot az embereknek, ők végezték el az időseknek a bevásárlást és sok intézményben ők szervezték meg tesztelést is – sorolta a politikus.

Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott, hogy az önkormányzatokat sújtó megszorítások a kormányzati “gyengeség és gyávaság jelei”.

Vonják vissza a megszorításokat, vonják vissza a szolidaritási adó “megnégyszerezését”, és hozzanak létre egy alapot a megnövekedett szociális és egészségügyi kiadások miatt bajba került önkormányzatoknak! – kérte a politikus.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy a kormány még egy olyan alapvető feladat elvégzéséhez is gyenge volt, mint a védőfelszerelést beszerzése a kórházak számára.

A kabinet a veszélyeztetett intézmények tesztelését sem tudta megszervezni, az idősotthonokban is csak késve, a tragikus halálesetek után indultak el a szűrések – tette hozzá.

A kormány a munkájukat elveszítőknek sem adott támogatást, ahogy a kórházakból “kidobott” emberek családjait sem tudta támogatni – jelentette ki.

A kormány tartozik az önkormányzatoknak!

Az új költségvetésben az önkormányzatokat sújtó megszorítások a kormányzati gyengeség és gyávaság jelei.Nézzenek szembe a ténnyel: tartoznak az önkormányzatoknak!Kövesd élőben, és oszd meg Gy. Németh Erzsébet és Ráczné Földi Judit online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. június 12., péntek

.