Meghátrált a kormány: Bekeményítettek az egészségügyi dolgozók

Épp ideje volt.

Nagy felháborodást keltett, mikor kiderült: noha Kásler Miklós miniszter korábban minden egészségügyi dolgozónak megígérte azt az egyszeri, 500 ezer forintos juttatást, amelyet a koronavírus-járvány alatti helytállásukért kapnak, a listáról

lemaradtak a gyógytornászok, és utolsó pillanatban lehúzták a gyógyszerészeket is.

Kásler azt nyilatkozta: a gyógyszerészek így is keresnek eleget, és különben is, csak a munkájukat végezték: ellátták a betegeket. Erre a nyilatkozatra felháborodott választ írt Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Egyrészt cáfolta, hogy a patikák hatalmas profitot termelnének, másrészt azt írta közleményében: „Bocsánat, a többi egészségügyi intézményben nem ugyanazt csinálták, amit járvány nélkül is tettek volna, tehát a betegeik ellátását?

Felháborodott a gyógyszerészkamara Kásler bicskanyitogató, hamis nyilatkozatán

A gyógytornászok is felháborodtak: nekik kiemelkedő szerepük van a lélegeztetőgépről lekerült emberek rehabilitációjában.

A kormány, úgy látszik, meghátrált. A minisztérium közleményéből kiderült: a kórházi gyógyszerészek és a gyógytornászok mégis megkapják a pénzt a koronavírus-járványban nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.

Valódi Hírek