Nem szerepel a mentősök nyilvántartásában az MSZP videójában mentősként nyilatkozó nő

Kínos baki, amivel az MSZP megint az egész ellenzék hitelességét rontja.

Vasárnap délután jelentkezett közösségi oldalán egy videóval az MSZP, amiben Korózs Lajos egy Németh Athina nevű nővel beszélget a kormány által elrendelt kórházkiürítés áldozatairól.

A nőről az MSZP-s politikus is azt mondja, mentőtiszt, de a nő is úgy beszél magáról, mint mentős.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonban hétfő délben egy közleményben reagált a videóra.

Ebben az áll: a nőnek nincs semmi köze az OMSZ-hez, de az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepel.

Mint írják:

„Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy főállásban mentőtisztként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorok között.

Az állítása szerint 43 éve mentősként dolgozó N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.

A videóban egyébként a nő arról beszél, a kórházkiürítés idején bejelentette a Facebookon, hogy tíz hazaküldött beteg ellátásában segítséget tud adni. A tíz hazaküldött betegből tíz nap alatt kilencen meghaltak. A beszélgetésben három esetet idéznek fel.”

Az Index megkereste Korózs Lajos „riportert”, szocialista politikust. Ő azt mondta, hogy a nő sose állította, hogy az OMSZ alkalmazásában állna (miközben a videóval ezt sugallták, hiszen az OMSZ székháza és mentőautói között forgatták a filmet).

Korózs most már azt állította, hogy a riportalanya egy magán mentős cégnél dolgozik mentősként, a járvány ideje alatt pedig szabadidejében vállalta el, hogy a kórházkiürítéseknél segít.

Az OMSZ posztját itt találod:

❗️HAMIS LÁTSZATOT KELTHETETT EGY NŐ, AKINEK NINCS KÖZE AZ OMSZ-HOZ❗️Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2020. június 8., hétfő

.

Valódi Hírek