A frontvonalban harcoltak, mégsem jár a pluszpénz az idősotthonokban dolgozóknak

Hiába kérték Kásler Miklóstól, hogy ismerjék el munkájukat.

Nem férnek bele a szociális szférában dolgozók, így az idősotthonok munkatársai és a házi segítségnyújtásban dolgozók sem abba a körbe, amelyik bruttó 500 ezer forintos egyszeri jutattásban részesül a koronavírus-járványban nyújtott teljesítményéért. Erről Migács Tibor, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének elnöke beszélt az Indexnek.

Pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Kásler Miklós azt mondta: július 1-jével kapják meg a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásukat az egészségügyi dolgozók. Pontosan úgy fogalmazott az MTI beszámolója szerint:

az egyszeri juttatást valamennyi közfinanszírozott ellátásban dolgozó orvos, ápoló, asszisztens megkapja.

Hozzátette azt is: ez az egyszeri bérkiegészítés 160 ezer embert érint.

Szombaton megírtuk: mégsem kapják meg a beígért 500 ezres juttatást a gyógyszerészek. Az utolsó pillanatban lehúzták őket a listáról.

A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének elnöke az Indexnek most azt mondta: március 24-én írtak először Kásler Miklósnak a szociális dolgozók munkájának elismerése ügyében,

de nem kaptak választ.

Majd áprilisban tizenkilenc szakmai szervezet írt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek többek között azért, hogy vezessenek be veszélyességi pótlékot a szociális dolgozóknak és a szociális munka is kapjon méltó elismerést a kormányzati kommunikációban.

Erre sem kaptak választ.

Valódi Hírek