DK: Több mint 50 milliárd forintot szán a kormány a PM költöztetésére, de a gazdasági válságban vergődő családok semmit sem kapnak

A giccsimádó, múltba forduló Fidesz hatalmát fitogtatva sajátítja ki a budai Várat.

Ismét drágult a Pénzügyminisztérium indokolatlan Várba költöztetése, most 54,5 milliárd forinton áll a mutató. Ugyanakkor a beruházásnak még messze nincs vége, így jó eséllyel tovább emelkedik a végösszeg, ami már most a duplája az eltervezettnek – írja közleményében Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

A Demokratikus Koalíció szerint a felháborító, hogy miközben a válságban családok ezrei mennek tönkre, és nulla forint segítséget kapnak a kormánytól, a Pénzügyminisztérium költöztetésére több, mint 50 milliárdot költenek el.

Mi, európai magyarok tiltakozunk az értelmetlen pénzszórás, a mániákus Várba költöztetés ellen, aminek pusztán annyi a lényege, hogy a giccsimádó, múltba forduló Fidesz hatalmát fitogtatva sajátíthassa ki a budai Várat. Egy valódi kormány az emberek sorsával, a gazdaság mentésével foglalkozik a válság idején, a Fidesz ezzel szemben operett-kormányként már csak a díszletekre koncentrál” – írja közleményében a DK szóvivője.