3000 milliárd forinttal harcolnak a járvány ellen jövőre (+videó)

Vajon mire költik ezt a hatalmas összeget?

A pénzügyminiszter kedden nyújtja be a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlés elnökének.

Varga Mihály ezt hétfőn feltöltött Facebook-videójában jelentette be.

A videón két vaskos kötet fekszik a pénzügyminiszter asztalán: egy 1848-as Magyar Közlöny és az 1868-as állami költségvetés.

Kezében pedig azt a pendrive-ot mutatja, amelyen a 2021-es költségvetést be fogja benyújtani.

A pénzügyminiszter megemlékezett arról, hogy Kossuth Lajos költségvetése tartalmazott egy 1500 forintos kiadási tételt az akkor pusztító kolerajárvány megfékezésére.

Az élet úgy hozta, hogy a jövő évi költségvetésben is szerepelnie kell járványügyi kiadásoknak. A 2021-es büdzsében ezért egészségbiztosítási és járványelleni alapot hozunk létre, mintegy 3000 milliárd forintos összeggel” – mondja a videóban a pénzügyminiszter.

A miniszter beszélt arról, hogy a 300 oldalas költségvetés elkészítésén Banai Péter államháztartásért felelős államtitkár vezetésével 250 munkatársa majdnem három hónapig dolgozott, ami 150 ezer munkaórát jelent.

A magyar emberek fegyelmezett magatartásának és a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően ma már óvatosan, de újra lehet nyitni az életet Magyarországon, ennek megfelelően tervezték meg a jövő évi költségvetést, amely a gazdaság újranyitásának költségvetése lesz” – mondta a miniszter.

Holnap nyújtom be az Országgyűlésnek a 2021. évi költségvetés törvényjavaslatát

Holnap nyújtom be az Országgyűlésnek a 2021. évi költségvetés törvényjavaslatát. Folytatódik a családok támogatása, a gazdaság újraindítása, a biztonság megőrzése. A videóban pedig az is kiderül, hogy miben hasonlít a jövő évi költségvetés az 1848-as javaslathoz.

Közzétette: Varga Mihály – 2020. május 24., vasárnap

 

Valódi Hírek