Orbán szerint Kásler történelmi tettet hajtott végre

Eddig csaknem 500-an haltak meg a járvány következtében.

Annyira jól állunk, hogy vissza lehet vonni a rendkívüli jogrendet – nyilatkozta Orbán Viktor szokásos pénteki nyilatkozatában az állami rádióban.

A kormányfő azt mondta: a kormány kedden tényleg a parlament elé terjeszti a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot.

Szerinte Kásler Miklós miniszter érdemei „történelmiek”. Orbán szerint azért nem lett Magyarországon tömeges a megbetegedés, mert Kásler és az általa irányított orvoscsapat mindenre időben tudott reagálni, és ezért maradt kezelhető maradt a járvány.

Orbán szerint a rendkívüli jogrend valójában azt segítette, hogy rendeleteivel

nem kellett bemennie a parlamentbe,

„és az ellenzékkel huzakodnia”. Lehet, hogy elfelejtette, hogy kétharmados többsége van. Vagy az ellenzék jogos kritikáit nem akarta hallani.

Orbán szerint azok a polgármesterek, akik a „baloldali pártközpontok utasítását követték és nehezítették a védekezést”, rosszul teljesítettek.

Orbán elismerte: a járvány továbbra is itt van. Valós a veszély, hogy visszaüssön a lazítás, és megszaporodjanak a megbetegedések. De szerinte már nem az otthonmaradás, hanem a megfelelő védőtávolság és a védekezés más módszerei a fontosak.

Péntek reggelre 37-tel nőtt az új koronavírussal regisztráltan fertőzöttek száma Magyarországon, újabb három ember meghalt. Így 476 főre emelkedett az elhunytak száma.

Valódi Hírek