Gyurcsány: Így bukott meg az Orbán-mítosz, amint jött egy valódi kihívás (+videó)

Amikor nem kitalált ellenségekkel kell harcolni, akkor kiderül, hogy a Fidesz kormányzóképtelen.

„Ha Soros, Brüsszel vagy valamilyen nemzetközi háttérhatalom az ellenfél, akkor a kormányfőt sokan zseniális, előrelátó és tervező stratégiának látják, láttatják.

De mi van, ha valóságos ellenfél jön, mint most a vírus? Ilyenkor oda a kormányzó képesség, oda a kiszámíthatóság, oda az egységes propaganda.”

– mondja legújabb videójában Gyurcsány Ferenc, aki sorra veszi a kormány intézkedéseit, amelyeket bevezetett a járvány kezdete óta.

Idézi Orbánt, aki először azt mondta, „milliószámra vannak maszkjaink, gyártunk is ilyeneket”. Majd pár nappal később a parlamentben már azt:

„Nem tudom garantálni a magyaroknak, hogy lesz annyi maszk,

amit patikai forgalomban meg tudnak vásárolni.”

Gyurcsány szerint látványos az ellentmondás, pedig a maszkok biztosítása talán az egyik legegyszerűbb feladat járvány esetén.

Persze az is igaz, hogy jó ideig azt sem tudták eldönteni, kell-e maszk, vagy sem.

Müller Cecília március végén még azt mondta: „a maszk viselése nem fogja megállítani a járványt”, bő egy héttel később Orbán viszont már úgy fogalmazott a parlamentben, hogy kéri:

viseljünk maszkot.

Hasonló volt a helyzet a teszteléssel – emlékeztet Gyurcsány. Müller Cecília a WHO-ra hivatkozva állította, nem kell tesztelni, majd a WHO főigazgatójának nyilatkozata következik, aki szerint a legfontosabb a tesztelés.

Gyurcsány felidézi azt is, hogy Orbán egy nap alatt gondolta meg magát az iskolák bezárásáról.

Egy mítosz megbukott – összegez Gyurcsány – mert

„most, amikor meg meg küzdeni egy valóságos kihívással, kiderült, hogy a király meztelen, a kormány pedig kormányzóképtelen”.

Videó:

.

Valódi Hírek