Elképesztő aljasság: a járvány idején csökkentették a vírusos betegekkel foglalkozók bérét

Bizonyíték is van rá.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint dokumentum bizonyítja: a járvány alatt csökkentik a fertőző betegeket kezelő osztályokon dolgozók bérét.

Az ember azt gondolná, hogy egy világjárvány még az Orbán-kormányt is ráébreszti arra, hogy milyen veszélyekkel jár, ha

a kormány nem becsüli meg az egészségügyi dolgozókat”

– írta közleményében Barkóczi Balázs, a A DK szóvivője.

Egy, a párt birtokába jutott levél szerint a Szent János kórház főigazgatója arról tájékoztatja a járvány frontvonalában dolgozókat, hogy

csökkentik a fizetésüket.

A főigazgató a máig nem teljesített kormányzati ígéretre hivatkozik, amely szerint a kórházi dolgozók majd kapnak egy egyszeri 500 ezer forintos jutalmat, ezért kell csökkenteni a bérüket.

Az igazgató úgy kezdi levelét, hogy „Tájékoztatni kívánok mindenkit, hogy 2020. május 1-jétől kezdődően a COVID ellátásban eddig fizetett 180%-os óradíj 150%-ra változik.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány még a járványból sem tanul és folytatja a magyar egészségügy leépítését.

A DK szerint nem csökkenteni kell a béreket, nem ígérgetni kell, hanem meg kell duplázni az egészségügyi dolgozók fizetését.

A tapsból nem lehet megélni,

csak a méltányos fizetésből

– írja közleményében Barkóczi Balázs.

Ezek az emberek, az orvosok, ápolók, beteghordók, asszisztensek és mentősök megérdemlik, hogy végre megbecsüljék őket. Ha a kormány folytatja az egészségügy leépítését, az beláthatatlan következményekkel járhat egy esetleges veszélyesebb második hullámban” – írja a DK közleményében a szóvivő.

Valódi Hírek