Helyreigazítás

Helyreigazítás.

2019. október 5. napján közzétett „Körözött ukrán bűnöző és az erzsébetvárosi Fidesz frakcióvezetője is érintett lehet az ingatlanbotrányban (+videó)” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Benedek Zsolt Tóth Istvánnal remek barátságot ápol, valótlanul állítottuk, hogy Benedek Zsolt személyében is érintett a mutyiban: egy Rózsa utcai, 200 négyzetméteres, tetőtéri ingatlant vásárolt meg 27 millió Ft-ért, valamint, hogy a társasházban több mint 20 %-os tulajdonnal rendelkező önkormányzat hozzájárulását úgy szerezte meg az ügylethez, hogy az általa vezetett Pénzügyi Bizottság tagjait megtévesztette.

A valóság a fentiekkel szemben az, hogy Benedek Zsolt Tóth Istvánnal nem ápol baráti viszonyt és nem vásárolt semmilyen, az erzsébetvárosi önkormányzat tulajdonában álló lakást 27 millió Ft összegért, és ezáltal nem tévesztette és nem is téveszthette meg az önkormányzat Pénzügyi Bizottságának tagjait az ingatlan megvásárlása jóváhagyásának megszerzése érdekében.

A cikkben továbbá azokat a valós tényeket, miszerint Benedek Zsolt a Fidesz helyi frakcióvezetője és ismerte Tóth Istvánt, valamint Tóth Istvánt, akinek a személyével kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy „több önkormányzati lakást mélyen áron alul akart értékesíteni”, körözi a rendőrség, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha Benedek Zsolt bármilyen módon részese lett volna a cikkben említett, Tóth István személyéhez köthető „mutyinak”, ez azonban nem igaz. A valóság ezzel szemben az, hogy Benedek Zsolt nem volt részes a cikkben említett, Tóth István személyéhez köthető „mutyinak”.

A tévedés miatt olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.