Magyarázatot követel Karácsony, miért hozatják az összes koronás beteget Budapestre

Eddig hiába írt levelet a tisztifőorvosnak és az Operatív Törzsnek.

Ahogyan arról beszámoltunk, a középsúlyos, kritikus állapotú, szállítható koronavírusos betegeket most már kizárólag a budapesti Dél-pesti Centrumkórházba, vagy a Korányi Pulmonológiai Intézetbe lehet szállítani.

Ezt adta ki Müller Cecília országos tisztifőorvos, az utasítást Kásler Miklós emberminiszter is jóváhagyta.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szeretné megtudni,

mi szükség van erre.

Csakhogy választ eddig nem kapott sem az Operatív Törzstől, sem az országos tisztifőrvostól. Ezért legújabb Facebook-bejegyzésében a főpolgármester közölte a levelet, amelyet a tisztifőorvosnak és az Operatív Törzsnek is elküldött.

A főpolgármester ebben azt kérdezi: mi indokolja az intézkedést, és van-e köze ennek ahhoz, hogy a kórházakban országszerte az egészségügyi ellátás következtében fellépő fertőzések történtek.

Karácsony Gergely arra is választ vár, hogy a Budapestre szállított betegek a budapesti, vagy más statisztikában jelennek-e meg a jövőben.

Ez utóbbi kérdés azért igen fontos, mert Orbán Viktor korábban a budapesti fertőzöttségi adatokhoz kötötte a Budapestre vonatkozó kormányzati intézkedések feloldását.

“Tisztifőorvos asszony arra kérte az egészségügyi dolgozókat, ne tegyenek közzé „érzékeny” egészségügyi adatokat. Ezek szerint nem tekinthetők „érzékeny” adatnak a budapesti idősotthonokra vonatkozó adatok?

Jelenti-e ez azt, hogy más intézmények fertőzöttségi adatai „érzékenyek”, csak a budapesti Pesti úti adatok nem?

Remélem, valamennyi budapesti és vidéki egészségügyi és szociális intézmény részletes fertőzöttségi adatairól is beszámol az operatív törzs a közvéleménynek.

Utolsó kérdésem tehát csak annyi:

mikor?

– írja levelében Karácsony Gergely.

A főpolgármester teljes levele itt olvasható:

Levelező tagozat, sokadik rész. Percekkel ezelőtt e-mailen a tisztifőorvos asszonynak és az operatív törzsnek is…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. május 11., hétfő