DK: Kártalanítás nélkül fogjuk visszavenni az ellopott balatoni kikötőket, kempingeket, szállodákat!

“Nem leszünk kegyelmesek” – üzeni az ellenzéki párt.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Rogán Antal vezette Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) privatizálhatja a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) több kikötőjét, telkét, szállodáját és kempingjét.

Jellemző, hogy az ügyletet még Balaton-parti települések fideszes polgármesterei sem szavazták meg, mivel azonban az állam

75 százalékos

tulajdonos a Bahart-ban, a kormány nélkülük is át tudja vinni az akaratát.

A Rogán Antal alá tartozó MTÜ által ma elfogadott tervezet szerint eladják a Bahart két közvetlen vízparttal rendelkező kempingjét, szintén vízparti siófoki szállodáját, négy kikötőjét, három hajóját, illetve bérbe adják közel tucatnyi, éves szinten egymilliárd forint bevételt hozó vitorláskikötőjét.

fotó: illusztráció

A Demokratikus Koalíció szerint

“pontosan így néz ki a közvagyon haveri kezekbe való átjátszása, a megfelelő fiókokban már nyilvánvalóan a vételi szerződés is megvan Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István valamelyik cégének nevével.”

Hozzáteszik:

“A Demokratikus Koalíció előre szól: 2022-ben kártalanítás nélkül fogjuk visszavenni a most kiárusításra bocsájtott állami balatoni kikötőket, kempingeket és szállodákat!

Megértjük, hogy a kormány bukását magában hordozó gazdasági válság kezdetén az Orbán-család az utolsó milliárdokat is ki akarja facsarni az országból, és a Balaton maradékát is el akarja venni a magyaroktól, de mi sem leszünk kegyelmesek.

2022-ben a kormányváltás után egyeztetés, tárgyalás és kártalanítás nélkül fogjuk visszavenni a Bahart-vagyont és visszaadni a jogos tulajdonosainak, a magyaroknak.”

– tudatja közleményében a legnagyobb ellenzéki párt.

(dkp.hu)